Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Floristické show, svatební design, workshopy i pestrý doprovodný program. Blíží se Vyznání růžím

Advertorial

16.6.2021

Autor: PR článek

Expozice s monumentálními romantickými kyticemi od předních českých floristů, prezentace svatebního designu, floristické show, pánské střihy od barber shopu, gastrozóna, workshopy, hudba a také trhy. To vše spadá do programu letošního ročníku výstavy a festivalu Vyznání růžím, jenž s podtitulem "Romantické…" od pátku 18. do neděle 20. června pořádá Výstaviště Flora v olomouckém Rozáriu.

Foto: VFO

Jedinečný festival, který je díky svému zaměření na růže největší akcí svého druhu v České republice, je tento rok věnovaný romantickým trendům neboli módnímu směru, který aktuálně světu růží vládne. Vstup je zdarma, akce je letos součástí programu Svátků města Olomouce.

Slavnostní zahájení je naplánované na pátek 18. června ve 14 hodin, vstup do rozária je možný z Bezručových sadů přes botanickou zahradu a z ulice 17. listopadu naproti Přírodovědecké fakultě. Kvůli vrcholícím přípravám bude Rozárium ve čtvrtek a v pátek dopoledne uzavřeno.

"Mezi hlavní body programu patří atraktivní floristické show, při kterých profesionální čeští floristé nechají návštěvníky nahlédnout do tajemství svého řemesla. Jejich vystoupení budou v pátek, v sobotu i v neděli zaměřená právě na romantické kytice. Na Vyznání růžím tak dorazí mistryně svého oboru floristky Klára Franc Vavříková a Viola Zeithamlová a také známý florista Tamás Vígh," uvedla ředitelka Výstaviště Flora Eva Fuglíčková.

Letošní ročník Vyznání růžím díky ukázkám svatebního designu přinese velkou dávku inspirace pro budoucí nevěsty, součástí expozice bude i slavnostně nazdobené auto. Na své si v sobotu 19. června ovšem přijdou také pánové, a to díky olomouckému barber shopu Fresh Cut Barbers. Na místě se budou moci nechat ostříhat, připravené bude i stylové občerstvení.

"Na programu, který v pátek a v sobotu končí v 19 hodin a v neděli potrvá do 17. hodiny, jsou také komentované prohlídky samotného Rozária – unikátního více než tříhektarového areálu, kde roste přes tři tisíce růžových keřů, které reprezentují tři stovky domácích i světových odrůd," doplnil tiskový mluvčí Výstaviště Flora Michal Poláček.

A skutečně bude co obdivovat, protože Rozárium bývá již od poloviny června samý květ. Odborníci z Výstaviště Flora tady důvěrně znají každý keř i kultivar, zájemcům o jejich pěstování ochotně poradí a rádi zmíní i nejrůznější zajímavosti.

Vyznání růžím "Romantické..."

Termín: 18. – 20. června 2021
Čas: pátek od 14h do 19h (ve 14 hod. proběhne slavnostní zahájení), sobota 9 – 19, neděle 9 – 17
Místo konání: Rozárium Olomouc – vstup z ulice 17. listopadu a z Bezručových sadů přes botanickou zahradu
Vstupné: zdarma (akce je součástí programu Svátky města Olomouce)