Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Konec výmluv, že na rodičovské nemůžete zhubnout! Víme, kde se postarají o vaše děti, zatímco vy budete v klidu cvičit

Tipy a názory

17.1.2018

Autor: Barbora Sísová

Nový rok je tady a s ním přichází také řada předsevzetí. Některá z nich jsou totálně nesplnitelná, jiná se však dají při troše dobré vůle dodržet. Taky jste si jako matka na rodičovské dovolené dala závazek, že se letos budete věnovat víc sobě a konečně zatočíte s těmi přebytečnými kily a faldíky, které se na vás poslední dobou nepříjemně zabydlují? Jenomže uplynulo pár týdnů a vy začínáte zjišťovat, že vedle péče o dítě už na cvičení zkrátka nezbývá čas, a tak jste jen krok od toho to opět vzdát. Zadržte! Našli jsme pro vás perfektní řešení. V Olomouci se nachází hned několik fitcenter, kde můžete v klidu cvičit, zatímco o vaše děti se bude starat zkušený personál. Nemusíte tak složitě shánět hlídání a přitom konečně získáte vysněný čas sama pro sebe. A vaši snahu určitě ocení i váš manžel.

Foto: Svět FitZone

Omega centrum sportu a zdraví

Adresa: Legionářská 1299/19
Cena hlídání dětí: 50 korun (členi) / 60 korun  (nečleni)
Objednávky hlídání: pondělí až pátek od 15:00 do 19:00 bez objednání, jindy na objednávku
Více informací: www.omegasport.cz

Rájem všech sportovních nadšenců je bezesporu Omega centrum sportu a zdraví, které nabízí sportovní aktivity pro maminky nejrůznějšího zaměření. Vyzkoušet můžete například populární cvičení TRX, posilování břicha, pilates, zumbu, nejrůznější druhy jógy nebo trampolínky (celkový přehled skupinových aktivit naleznete zde). To vše si můžete vychutnat plnými doušky, zcela bez starostí o vaše potomstvo. Pro vaše malé děti je zde připraven příjemný dětský koutek plný hraček, kde o ně bude pečovat zkušený personál. Budou zde pro ně připraveny nejrůznější hry a činnosti odpovídající jejich věku a náladě. V letních měsících a za pěkného počasí si budou moci zadovádět na venkovním dětském hřišti. Dětský koutek je vám k dispozici od pondělí do pátku od 15:00 do 19:00, za jednu hodinu zaplatíte 50 korun (členi), nebo 60 korun (nečleni).  Můžete jej však využít i mimo provozní dobu (dopoledne, víkendy, svátky nebo prázdniny), musíte se však  objednat minimálně 48 hodin předem na telefonním čísle 725 499 390 nebo přes recepci. Poplatek činí 100 korun za hodinu (1-2 děti), za každé další dítě rodič platí standardní poplatky za hlídání. 

Foto: Omega centrum sportu a zdraví
Foto: Omega centrum sportu a zdraví

Svět FitZone

Adresa: Schweitzerova 99a
Cena hlídání dětí:
30 korun
Objednávky hlídání: hlídání si můžete rezervovat zde. Pokud na vámi vybranou lekci hlídání v rozvrhu není, můžete se domluvit na recepci nebo telefonicky na čísle 775 855 325
Více informací: fitzoneolomouc.cz

Na maminky s dětmi je zaměřeno také fitko FitZone, které nabízí nejen těhotenské cvičení, ale také předporodní kurzy či cvičení po porodu. Navíc pro všechny maminky, které si zde chtějí užít ať už některý z těchto kurzů, nebo třeba pilates, posilování, powerjogu či heat program (celkovou nabídku naleznete zde), je k dispozici dětský koutek s hodnými tetami, které se o vaše dítko rády postarají. Hlídání si můžete rezervovat zde. Pokud na vámi vybranou lekci hlídání v rozvrhu není, můžete se domluvit na recepci nebo telefonicky na čísle 775 855 325 a fitcentrum se vynasnaží tetu na hlídání zajistit. Hlídání se sice nemusí nutně rezervovat předem, ale myslete na to, že kapacita koutku je omezena na 6 dětí, pokud tedy chcete mít jistotu, že se o vaše dítě postarají, je lepší si místo přece jenom zarezervovat. Hlídání vás vyjde na 30 korun a věková hranice dítěte není nijak striktně omezena. Teta na hlídání je k dispozici vždy 10 minut před a 15 minut po skončení lekce. Pokud patříte mezi nervóznější maminky, jistě vás potěší, že do koutku můžete kdykoli nepozorovaně nahlédnout skrze světlíky z chodby nebo přímo z funkčního sálu a mít tak o dítku přehled i během konání lekce.

Foto: Svět FitZone
Foto: Svět FitZone

Fitness Contours

Adresa: Pasteurova 63
Cena hlídání dětí: zdarma
Objednávky hlídání: úterý a čtvrtek, od 9:00 do 11:00, bez objednání 
Více informací: www.contours.cz/fitness/olomouc-pasteurova

Nejste spokojena se svou postavou a děsíte se představy, že byste měla cvičit před cizími muži? Nebojte se, známe řešení. V Olomouci se nachází hned několik fitcenter určených pouze pro ženy. A jedno z nich nabízí také hlídání dětí. Vyzkoušejte kruhový trénink ve fitness Contours. Stačí vám pouze třicet minut minimálně třikrát týdně a výsledek je zaručen. Během této doby budete střídat různá stanoviště a posilovat všechny důležité ženské partie tak, aby vaše postava byla dokonale zpevněná a nebolela vás záda. Vyzkoušejte si vše na vlastní kůži, zarezervujte si zkušební hodinu, a uvidíte, zda vám bude tento typ cvičení vyhovovat, či nikoliv. V Olomouci se Contours nachází hned dvakrát – v Lafayettově ulici a na ulici Pasteurova. V druhém zmíněném vám navíc dvakrát týdně pohlídají také vaše děti. Profesionální pečovatelky jsou pro vás k dispozici v úterý a ve čtvrtek od 9:00 do 11:00, a to zcela zdarma a bez objednání. Maminky menších dětí jistě potěší, že hlídání není věkově omezeno, a dokonce si tady poradí i s miminky. Důležité však je, aby dítě bylo "hlídatelné", tedy ochotné s pečovatelkou v koutku zůstat. Personál mě však ujišťuje, že v naprosté většině případů se to vždy nějak zvládne. A když už to projde jednou, příště už je to většinou v pohodě. Jde hlavně o to, aby si maminky cvičení skutečně užily a nebyly nervózní z toho, co se děje s jejich ratolestmi.

Foto: Contours Olomouc
Foto: Jan Procházka

Kondiční cvičení v Delfínku

Adresa: Legionářská 1090/11
Cena hlídání dětí: 20 korun
Objednávky hlídání: hlídání dle rozvrhu, bez objednání
Více informací: http://www.olterm.cz/delfinek/mdl/pagecategory/kondicni-cviceni

Plavecký areál Delfínek nabízí nejen lekce plavání pro nejmenší děti, ale také kondiční cvičení pro jejich rodiče. V nabídce je hned několik kurzů, jako je například pilates, taebo, cvičení pro zdravá záda, posilování či powerjoga (kompletní přehled naleznete zde). U kurzů posilování, které probíhají v úterý a čtvrtek od 16:00 do 17:00, můžete využít služby hlídání dětí. Věkové hranice pro vstup dítěte do herny nejsou přesně stanoveny, tato služba je však vhodná zejména pro děti, které jsou již zvyklé na kolektiv a krátkodobé odloučení od maminky. Lze tedy i pohlídat i děti mladší 3 let, cvičitelka (případně recepční) má však právo dítě odmítnout v případě, že by se v herně sešlo více dětí mladších 3 let. Kapacita herny je maximálně 6 dětí. Za hodinu hlídání zaplatíte 20 korun. Před první návštěvou se seznamte s návštěvním řádem dětské herny a na recepci odevzdejte vyplněný dotazník

Zábavní centrum Krokodýlek 

Adresa: Florykova 556, Olomouc Lazce 
Cena hlídání dětí: 50 korun / hodinu (pouze pro starší, samostatné děti)
Objednávky hlídání: není třeba rezervace
Více informací: http://www.krokodylek-olomouc.cz/

Zábavní centrum Krokodýlek nabízí každé pondělí a čtvrtek od 18:00 do 19:00 hodin fitness cvičení pro ženy všech věkových kategorií. Obsahem cvičení je kruhový trénink, skupinové posilování s vlastní váhou těla a formování postavy. Není nutná pravidelná docházka, cvičení se platí vždy, až dorazíte na cvičení, a to 75 korun za 1 lekci. I tady mohou maminky bezstarostně formovat své tělo, zatímco jejich ratolesti si užívají v dětském ráji. Platí to však pouze pro rodiče starších dětí, které si už dokáží hrát v herně Krokodýlku samostatně, bez dozoru rodičů. Tyto děti mají po dobu cvičící lekce zvýhodněné hodinové vstupné 50 korun. Více informací získáte na telefonním čísle 739 379 944 nebo na mailové adrese: akce@krokodylek-olomouc.cz. 

Foto: Jan Procházka
Foto: Jan Procházka

Studio Mamajóga

Adresa: Ostružnická 10
Cena hlídání dětí: 70 korun / lekce (dvojčata a vícerčata: 100 korun / lekce)
Objednávky hlídání: je třeba rezervovat na telefonním čísle 721 224 164 nebo e-mailem studio.mamajoga@gmail.com
Více informací: Facebook

Od ledna nabízí nově cvičení s hlídáním dětí také Studio Mamajóga. Vybrat si můžete ze tří typů cvičení BodyFit – BeeStrong – dynamická lekce zaměřená na posílení hýždí, stehen, břicha, zad a paží pomocí metody Therapy balant a jógy (pondělí, 10:00-11:00, neděle 17:45-18:45), 3D – lekce jógy zaměřená na komplexní procvičení zad do všech směrů a posílení centra těla jako hybného jádra našich pohybů (úterý, 11:30-12:30, pátek 17:00-18:00) a Stretch and relax – protahovací lekce jógy vedená v klidném a pomalém tempu (úterý 19:30-20:30, středa 11:30-12:30). U všech těchto lekcí můžete využít služby hlídání dětí, které je vhodné pro děti od 1 roku do 6 let. Čeká je zábavné tvoření a hraní s tetou Evčou nebo Liduškou. Cena hlídání je 70 korun za jednu lekci. Mladší děti si mohou vzít maminky přímo do sálu a mohou tak pozorovat, jak maminka cvičí. Cvičení včetně hlídání si můžete rezervovat e-mailem: jogacentrumolomouc@gmail.com nebo na telefonním čísle - 721 224 164.
A na své si přijdou i těhotné maminky, které už doma dítko mají. Každou středu od 9:00 do 10:00 je pro ně připravena lekce jógy pro těhotné s hlídáním dětí. 

Foto: Studio Mamajóga
Foto: Studio Mamajóga

Body Body

Adresa: budova Namiro, Palackého 1198/14
Cena hlídání dětí: zdarma
Objednávky hlídání: bez objednání
Více informací: http://www.bodybody.cz/kontakt/olomouc 

Se svým prckem můžete vyrazit cvičit také do fitness Body Body. Klient se na trénink nahlašuje předem a kromě vás a personálu ve studiu nikdo další není, takže se nemusíte bát, že by vaše dítko někoho obtěžovalo. Dětský koutek je umístěn hned vedle cvičební plochy, takže máte své dítě pod stálým dohledem.

Foto: Body Body Olomouc
Foto: Body Body Olomouc

Autor článkuBarbora Sísovásisova@olomouc.cz

Barbora Sísová