Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 12.9 °C

Festivaly 2024: užijte si zábavu a skvělou hudbu v Olomouci i okolí. Víme, které hudební akce nesmíte vynechat

Festivaly

27.2.2024

Lenka Šťastná

Na léto si sice ještě nějakou dobu počkáme, ale proč si už nyní nezačít plánovat, jak si ho letos užijeme? Všichni fanoušci skvělé zábavy, dobré hudby a také milovníci zlatavého moku by měli zbystřit, protože s létem se opět blíží i doba festivalová. A my pro vás máme již tradiční přehled festivalů, které se letos v Olomouci a okolí konají. Najděte si ten svůj a poznačte si místo v kalendáři.. ;)

OLOMOUCKÝ MAJÁLES UP
Kdy: 6. a 7. května 2024
Kde: Olomouc
Za kolik: zdarma
Více informací zde →
Tradiční Olomoucký majáles UP se uskuteční v areálu Zbrojnice, Biskupského náměstí a nově i na nám. Republiky. Návštěvníci se mohou těšit na koncerty, filmové projekce, divadlo, workshopy i sportovní vyžití pro všechny věkové kategorie. Pro nedočkavce se část programu odehraje už v pondělí 6. května večer.

BEERFEST
Kdy: 24. a 25. května 2024
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Za kolik: od 160 Kč
Více informací zde →
Po krátké pauze je olomoucký svátek piva a skvělé hudby zpět. Na tradičním místě na Korunní pevnůstce vás čeká bohatý hudební program i vybrané pivovary. Letošní novinkou je Beerfest Street scéna na Dolním náměstí. Od středy 22. května až do soboty 25. května tam budou hrát kapely z regionu a ochutnáte i pivní speciály. Na pevnůstce během dvou dnů vystoupí Gaia Mesiah, Sto zvířat, Šrouby a matice, Cocotte Minute, Polemic, Buty a další.

ŠUMPERSKÝ MAJÁLES
Kdy: 24. a 25. května 2024
Kde: Pavlínin dvůr, Šumperk
Za kolik: od 700 Kč
Více informací zde →
Již 7. ročník Šumperského Majálesu proběhne 24. a 25. května v Pavlínině dvoře. Vystoupí umělci jako Yzomandias a Nik Tendo, Ca$hanova Bulhar, Pokáč, Gleb, Sergei Barracuda, Sofian Medjmedj a Grey256. 

SLAVNOSTI OLOMOUC
Kdy: 31. května a 1. června 2024
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Za kolik: od 799 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Na Korunní pevnůstce se letos můžete těšit i na třetí ročník multižánrového festivalu Slavnosti Olomouc. Čekají vás dva dny plné hudby, jídla a mimořádných zážitků. V pátek zahraje Jarek Nohavica, No Name a Wohnout, v sobotu se těšte na kapely Divokej Bill, MIG 21, Vypsaná fixa, Trautenberk, Walda Gang, Civilní obranu a Tomáše Kluse.

FESTIVAL FILHARMONIE
Kdy: 6. a 7. června 2024
Kde: Andrův stadion, Olomouc
Za kolik: od 790 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Multižánrový open-air Festival filharmonie se po své loňské premiéře na Andrově stadionu vydává vstříc dalšímu ročníku. Fotbalový klub SK Sigma Olomouc ve spolupráci s Moravskou filharmonií Olomouc opět představí pětašedesáti členný orchestr MFO v jeho plné síle a doplní jej známí čeští interpreti jako je Aneta Langerová, Richard Krajčo, Petr Janda, Josef Vojtek a další. Festival bude tentokrát dvoudenní a část výtěžku ze vstupného poputuje na Dětskou kliniku Fakultní nemocnice Olomouc. 

Na Korunní pevnůstku se letos po krátké pauze vrací i Beerfest Olomouc!

Foto: Depositphotos.com

RETRO MUSIC FESTIVAL
Kdy: 8. června 2024
Kde: Korunní pevnůstka
Za kolik: od 690 Kč
Více informací zde →
Na Korunní pevnůstce proběhne v červnu Retro Music Festival. Můžete se těšit na celodenní program s těmi největšími hvězdami 90. let. Na akci vystoupí domácí i zahraniční interpreti jako Verona, Lunetic, Mr. President, E-Rotic, Best of 90's show, moderátor Martin Hájek z rádia Kiss a další.

ROCKOVÁ HORKA
Kdy: 15. června 2024
Kde: venkovní areál Sokol, Horka nad Moravou
Za kolik: 450 Kč v předprodeji, 590 Kč na místě
Více informací zde →
Rocková Horka v rámci svého 12. ročníku slibuje čtyři autorské kapely doplněné o dvě špičkové tribute kapely. Na akci vystoupí Koblížci, DOGA, Pražský výběr tribute, Gaia Mesiah, Rammstein tribute a HazyDecay. Ajako každoročně bude připraveno i bohaté občerstvení.

FINGERS UP
Kdy: 21. a 22. června 2024
Kde: Morava Camp, Mohelnice
Za kolik: od 950 Kč za oba dny v předprodeji
Více informací zde →
Další ročník moravského hudebního festivalu Fingers Up proběhne opět v mohelnickém Morava Campu. Na akci letos vystoupí Tata Bojs, Tomáš Klus, Vypsaná fiXa, Sto zvířat, Vesna, Eddie Stoilow, Ventolin a mnoho dalších! Těšit se můžete i na spoustu gastronomických zážitků ve food zóně.

ROCK IN OLOMOUC
Kdy: 22. června 2024
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Za kolik: od 890 Kč
Více informací zde →
Užijte si den nabitý rockovou muzikou v podání předních českých a slovenských kapel na Korunní pevnůstce! Těšit se můžete na kapely Tublatanka, Harlej, Argema, Horkýže Slíže a Panoptiko.

DŘEVOROCKFEST 
Kdy: 5. července 2024 od 10:30
Kde: areál zámku, Dřevohostice
Za kolik: 888 Kč - vstupenky v předprodeji
Více informací zde →
Již 19. ročník tradičního letního open-air festivalu v areálu zámku v Dřevohosticích nabídne skvělou zábavu, o kterou se postarají od 12:30 kapely: Rybičky 48, Olympic, Krucipüsk, Horkýže Slíže, Arakain, Protheus, Limetall a BijouTerrier.

LEVANDULOVÝ FESTIVAL
Kdy: 5. a 6. července 2024 od 13:00
Kde: Levandulový statek, Bezděkov
Za kolik: od 200 Kč
Více informací zde →
Dvoudenní festival nabízí spoustu zábavy, skvělé hudby, a to vše v pohodové atmosféře mezi levandulemi. Tu si zde ostatně můžete užít všemi smysly. Po celou dobu festivalu totiž můžete ochutnávat originální občerstvení v podobě levandulové limonády, kávy, zmrzliny, levandulového piva, klobásy s levandulí, taktéž sýrů, dezertů a dalších specialit. Na akci vystoupí O5 a Radeček, Petra Janů, Pavel Calta a další. 

Foto: Depositphotos.com

MRSKLEY ROCKFEST
Kdy: 13. července 2024
Kde: Sportovní areál Mrsklesy
Za kolik: od 350 Kč v předprodeji, na místě 420 Kč
Více informací zde →
V Mrsklesích u Olomouce se chystá třetí ročník rockového festivalu. Ten láká jak na lokální rockové kapely, tak na staré osvědčené klasiky. Hlavními účinkujícími budou dvě legendární kapely - The Plastic People of the Universe a Reflexy, dále vystoupí Mucha, kapela Abraxas nebo olomoucká kapela Ema White.

VELKÁ MORAVA FEST
Kdy: 13. července 2024
Kde: park Michalov, Přerov
Za kolik: od 750 Kč
Více informací zde →
Město Přerov, významné místo Velkomoravské říše, zve všechny na oslavu své historie, a to nejen skvělou hudbou! U městského parku Michalov se tak můžete těšit na festival nabitý předními interprety. Na akci vystoupí: Legendy se vrací, Anna K., Janek Ledecký, Michal Hrůza, Pokáč, Ewa Farna, O5 a Radeček a No name.

ŠTERNBERSKÝ KOPEC
Kdy: 20. července 2024 od 13:00
Kde: u haly Ecce homo, Šternberk
Za kolik: 590 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Již 20. ročník oblíbeného hudebního festivalu se v letošním roce uskuteční opět v areálu sportovní haly Ecce homo a letos se můžete těšit na kapely O5 a Radeček, INÉ KAFE, Mňága a Žďorp, Turbo, Inflagranti a Anetu Langerovou. Hlavním vystupujícím bude skotská legendární kapela Nazareth.

HANÁCKÉ WOODSTOCK A BYSTŘICKÉ PIVNÍ SALÓN
Kdy: 3. srpna 2024 od 13:00
Kde: zámecký park a amfiteátr
Za kolik: od 450 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Nenechte si ujít 14. ročník rockového festivalu Hanácké Woodstock v Zámeckém parku a amfiteátru ve Velké Bystřici. Na Zámeckém náměstí (v zóně bez vstupenky) můžete navštívit Bystřické pivní salón, v nabídce bude více jak 24 druhů piv, jídla a pochutiny po celé odpoledne až zhruba do půlnoci. Na akci zahrají Laura a její Tygři, Bijouterrier, Vítkovo Kvarteto, Futurum, Death on Arrival, Kohout Plaší smrt, Dobr_Man a Pumpa.

BOUZOV HRADY CZ
Kdy: 23. a 24. srpna 2024
Kde: hrad Bouzov
Za kolik: od 800 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Bouzov je předposlední zastávkou na šňůře festivalových vystoupení po českých hradech. Na festivalu se představí: Chinaski, Daniel Landa, Horkýže Slíže, Jelen, Mig 21, Trautenberk, Vypsaná fixa a kapela Lucie i s Davidem Kollerem.

Pokud víte o nějakém hudebním festivalu v blízkosti Olomouce, který se letos uskuteční a není v našem přehledu, napište nám na e-mail redakce@olomouc.cz a my jej rádi zařadíme.