Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 28.8 °C

Festivaly 2024: užijte si zábavu a skvělou hudbu v Olomouci i okolí. Víme, které hudební akce nesmíte vynechat

Festivaly

27.2.2024 aktualizováno 4.6.2024 15:15

Lenka Šťastná

Na léto si sice ještě nějakou dobu počkáme, ale proč si už nyní nezačít plánovat, jak si ho letos užijeme? Všichni fanoušci skvělé zábavy, dobré hudby a také milovníci zlatavého moku by měli zbystřit, protože s létem se opět blíží i doba festivalová. A my pro vás máme již tradiční přehled festivalů, které se letos v Olomouci a okolí konají. Najděte si ten svůj a poznačte si místo v kalendáři.. ;)

OLOMOUCKÝ MAJÁLES UP
Kdy: 6. a 7. května 2024
Kde: Olomouc
Za kolik: zdarma
Více informací zde →
Tradiční Olomoucký majáles UP se uskuteční v areálu Zbrojnice, Biskupského náměstí a nově i na nám. Republiky. Návštěvníci se mohou těšit na koncerty, filmové projekce, divadlo, workshopy i sportovní vyžití pro všechny věkové kategorie. Pro nedočkavce se část programu odehraje už v pondělí 6. května večer.

BEERFEST
Kdy: 24. a 25. května 2024
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Za kolik: od 160 Kč
Více informací zde →
Po krátké pauze je olomoucký svátek piva a skvělé hudby zpět. Na tradičním místě na Korunní pevnůstce vás čeká bohatý hudební program i vybrané pivovary. Letošní novinkou je Beerfest Street scéna na Dolním náměstí. Od středy 22. května až do soboty 25. května tam budou hrát kapely z regionu a ochutnáte i pivní speciály. Na pevnůstce během dvou dnů vystoupí Gaia Mesiah, Sto zvířat, Šrouby a matice, Cocotte Minute, Polemic, Buty a další.

ŠUMPERSKÝ MAJÁLES
Kdy: 24. a 25. května 2024
Kde: Pavlínin dvůr, Šumperk
Za kolik: od 700 Kč
Více informací zde →
Již 7. ročník Šumperského Majálesu proběhne 24. a 25. května v Pavlínině dvoře. Vystoupí umělci jako Yzomandias a Nik Tendo, Ca$hanova Bulhar, Pokáč, Gleb, Sergei Barracuda, Sofian Medjmedj a Grey256. 

SLAVNOSTI OLOMOUC
Kdy: 31. května a 1. června 2024
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Za kolik: od 799 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Na Korunní pevnůstce se letos můžete těšit i na třetí ročník multižánrového festivalu Slavnosti Olomouc. Čekají vás dva dny plné hudby, jídla a mimořádných zážitků. V pátek zahraje Jarek Nohavica, No Name a Wohnout, v sobotu se těšte na kapely Divokej Bill, MIG 21, Vypsaná fixa, Trautenberk, Walda Gang, Civilní obranu a Tomáše Kluse.

FESTIVAL FILHARMONIE
Kdy: 6. a 7. června 2024
Kde: Andrův stadion, Olomouc
Za kolik: od 790 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Multižánrový open-air Festival filharmonie se po své loňské premiéře na Andrově stadionu vydává vstříc dalšímu ročníku. Fotbalový klub SK Sigma Olomouc ve spolupráci s Moravskou filharmonií Olomouc opět představí pětašedesáti členný orchestr MFO v jeho plné síle a doplní jej známí čeští interpreti jako je Aneta Langerová, Richard Krajčo, Petr Janda, Josef Vojtek a další. Festival bude tentokrát dvoudenní a část výtěžku ze vstupného poputuje na Dětskou kliniku Fakultní nemocnice Olomouc. 

Na Korunní pevnůstku se letos po krátké pauze vrací i Beerfest Olomouc!

Foto: Depositphotos.com

RETRO MUSIC FESTIVAL
Kdy: 8. června 2024
Kde: Korunní pevnůstka
Za kolik: od 690 Kč
Více informací zde →
Na Korunní pevnůstce proběhne v červnu Retro Music Festival. Můžete se těšit na celodenní program s těmi největšími hvězdami 90. let. Na akci vystoupí domácí i zahraniční interpreti jako Verona, Lunetic, Mr. President, E-Rotic, Best of 90's show, moderátor Martin Hájek z rádia Kiss a další.

ROCKOVÁ HORKA
Kdy: 15. června 2024
Kde: venkovní areál Sokol, Horka nad Moravou
Za kolik: 450 Kč v předprodeji, 590 Kč na místě
Více informací zde →
Rocková Horka v rámci svého 12. ročníku slibuje čtyři autorské kapely doplněné o dvě špičkové tribute kapely. Na akci vystoupí Koblížci, DOGA, Pražský výběr tribute, Gaia Mesiah, Rammstein tribute a HazyDecay. Ajako každoročně bude připraveno i bohaté občerstvení.

FINGERS UP
Kdy: 21. a 22. června 2024
Kde: Morava Camp, Mohelnice
Za kolik: od 950 Kč za oba dny v předprodeji
Více informací zde →
Další ročník moravského hudebního festivalu Fingers Up proběhne opět v mohelnickém Morava Campu. Na akci letos vystoupí Tata Bojs, Tomáš Klus, Vypsaná fiXa, Sto zvířat, Vesna, Eddie Stoilow, Ventolin a mnoho dalších! Těšit se můžete i na spoustu gastronomických zážitků ve food zóně.

HOLEŠOVSKÁ REGATA
Kdy: 21. a 22. června 2024
Kde: zahrady zámku Holešov
Za kolik: od 390 Kč za den
Více informací zde →
Dvanáctá Holešovská Regata nabídne to nejlepší z české a slovenské hudební scény: vystoupí David Koller, Monkey Business, Janek Ledecký, Pokáč, Kapitán Demo, Desmod a další. Sobotní večer uzavře DJ-show Leoše Mareše a ohňostroj. Těšit se můžete i na každoroční přehlídku netradičních plavidel a soutěž v přejezdu vodní lávky, doprovodný program a sportovní a zábavné atrakce pro děti. Novinkou bude živá talk show 7 pádů Honzy Dědka.

ROCK IN OLOMOUC
Kdy: 22. června 2024
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Za kolik: od 890 Kč
Více informací zde →
Užijte si den nabitý rockovou muzikou v podání předních českých a slovenských kapel na Korunní pevnůstce! Těšit se můžete na kapely Tublatanka, Harlej, Argema, Horkýže Slíže a Panoptiko.

DŘEVOROCKFEST 
Kdy: 5. července 2024 od 10:30
Kde: areál zámku, Dřevohostice
Za kolik: 888 Kč - vstupenky v předprodeji
Více informací zde →
Již 19. ročník tradičního letního open-air festivalu v areálu zámku v Dřevohosticích nabídne skvělou zábavu, o kterou se postarají od 12:30 kapely: Rybičky 48, Olympic, Krucipüsk, Horkýže Slíže, Arakain, Protheus, Limetall a BijouTerrier.

LEVANDULOVÝ FESTIVAL
Kdy: 5. a 6. července 2024 od 13:00
Kde: Levandulový statek, Bezděkov
Za kolik: od 200 Kč
Více informací zde →
Dvoudenní festival nabízí spoustu zábavy, skvělé hudby, a to vše v pohodové atmosféře mezi levandulemi. Tu si zde ostatně můžete užít všemi smysly. Po celou dobu festivalu totiž můžete ochutnávat originální občerstvení v podobě levandulové limonády, kávy, zmrzliny, levandulového piva, klobásy s levandulí, taktéž sýrů, dezertů a dalších specialit. Na akci vystoupí O5 a Radeček, Petra Janů, Pavel Calta a další. 

Foto: Depositphotos.com

MRSKLEY ROCKFEST
Kdy: 13. července 2024
Kde: Sportovní areál Mrsklesy
Za kolik: od 350 Kč v předprodeji, na místě 420 Kč
Více informací zde →
V Mrsklesích u Olomouce se chystá třetí ročník rockového festivalu. Ten láká jak na lokální rockové kapely, tak na staré osvědčené klasiky. Hlavními účinkujícími budou dvě legendární kapely - The Plastic People of the Universe a Reflexy, dále vystoupí Mucha, kapela Abraxas nebo olomoucká kapela Ema White.

VELKÁ MORAVA FEST
Kdy: 13. července 2024
Kde: park Michalov, Přerov
Za kolik: od 750 Kč
Více informací zde →
Město Přerov, významné místo Velkomoravské říše, zve všechny na oslavu své historie, a to nejen skvělou hudbou! U městského parku Michalov se tak můžete těšit na festival nabitý předními interprety. Na akci vystoupí: Legendy se vrací, Anna K., Janek Ledecký, Michal Hrůza, Pokáč, Ewa Farna, O5 a Radeček a No name.

ŠTERNBERSKÝ KOPEC
Kdy: 20. července 2024 od 13:00
Kde: u haly Ecce homo, Šternberk
Za kolik: 590 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Již 20. ročník oblíbeného hudebního festivalu se v letošním roce uskuteční opět v areálu sportovní haly Ecce homo a letos se můžete těšit na kapely O5 a Radeček, INÉ KAFE, Mňága a Žďorp, Turbo, Inflagranti a Anetu Langerovou. Hlavním vystupujícím bude skotská legendární kapela Nazareth.

HANÁCKÉ WOODSTOCK A BYSTŘICKÉ PIVNÍ SALÓN
Kdy: 3. srpna 2024 od 13:00
Kde: zámecký park a amfiteátr
Za kolik: od 450 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Nenechte si ujít 14. ročník rockového festivalu Hanácké Woodstock v Zámeckém parku a amfiteátru ve Velké Bystřici. Na Zámeckém náměstí (v zóně bez vstupenky) můžete navštívit Bystřické pivní salón, v nabídce bude více jak 24 druhů piv, jídla a pochutiny po celé odpoledne až zhruba do půlnoci. Na akci zahrají Laura a její Tygři, Bijouterrier, Vítkovo Kvarteto, Futurum, Death on Arrival, Kohout Plaší smrt, Dobr_Man a Pumpa.

MORA FEST
Kdy: 16. a 17. srpna 2024
Kde: areál zimního stadionu Olomouc
Za kolik: od 340 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Po prvním úspěšném ročníku se v srpnu opět otevřou brány areálu olomouckého zimního stadionu a vy budete moci prožít jedinečný kulturně-sportovní festival, který v České republice nemá obdoby. Fanoušky hokeje čekají tři hokejová derby týmů HC Olomouc a HC Zubr Přerov; dále se můžete těšit na činoherní představení v podání Moravského divadla Olomouc, známé české kapely a zpěváky i na bohatý doprovodný program pro všechny věkové kategorie.

BOUZOV HRADY CZ
Kdy: 23. a 24. srpna 2024
Kde: hrad Bouzov
Za kolik: od 800 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Bouzov je předposlední zastávkou na šňůře festivalových vystoupení po českých hradech. Na festivalu se představí: Chinaski, Daniel Landa, Horkýže Slíže, Jelen, Mig 21, Trautenberk, Vypsaná fixa a kapela Lucie i s Davidem Kollerem.

Pokud víte o nějakém hudebním festivalu v blízkosti Olomouce, který se letos uskuteční a není v našem přehledu, napište nám na e-mail redakce@olomouc.cz a my jej rádi zařadíme.