Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Festivaly 2023: užijte si zábavu a skvělou hudbu v Olomouci i okolí. Víme, které hudební akce by vám neměly uniknout

Festivaly

26.4.2023 aktualizováno 14.8.2023 13:08

Lenka Šťastná

Jaro je opět signálem pro všechny fanoušky skvělé zábavy, dobré hudby a také pro milovníky zlatavého moku, že se opět blíží doba festivalová. A my pro vás máme již tradiční přehled festivalů, které se letos v Olomouci a okolí konají. Najděte si ten svůj a poznačte si místo v kalendáři.. ;)

PÁLENÍ ČARODĚJNIC A MÁJOVÁ SLAVNOST - akce již proběhla
Kdy: 30. dubna a 1. května
Kde: Korunní pevnůstka
Za kolik: čarodějnice od 100 Kč, Májová slavnost 50 Kč
Více informací zde a zde.
Na Korunní pevnůstce proběhne již tradičně na přelomu dubna a května velkolepé pálení čarodějnic s bohatým doprovodným programem. O den později následuje na stejném místě Májová slavnost. Po oba dny se můžete těšit na hudební vystoupení, dílničky a soutěže pro děti, taneční workshopy i bohaté občerstvení.

OLOMOUCKÝ MAJÁLES UP - akce již proběhla
Kdy: 2. a 3. května 2023 od 17:00
Kde: Olomouc
Za kolik: zdarma
Více informací zde →
Letošní 11. ročník se uskuteční na dvou scénách (nádvoří Konviktu a Zbrojnice) a nabídne koncerty, divadlo, hospodský kvíz, workshopy, besedy, prezentace studentských spolků a neziskových organizací a k tomu dobré občerstvení. Specialitou programu bude hudební majálesová tramvaj. Králem Olomouckého majálesu 2023 se stane divadelní a filmový režisér a herec Miroslav Krobot.

ŠUMPERSKÝ MAJÁLES - akce již proběhla
Kdy: 26. a 27. května 2023 od 17:00
Kde: Pavlínin dvůr, Šumperk
Za kolik: od 650 Kč
Více informací zde →
Již 6. ročník Šumperského Majálesu proběhne 26. a 27. května v Pavlínině dvoře. Vystoupí umělci jako Sima, Tomáš Klus, Viktor Sheen, Ektor, Calin a další. 

SLAVNOSTI OLOMOUC - akce již proběhla
Kdy: 2. a 3. června 2023
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Za kolik: od 699 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Na Korunní pevnůstce se letos můžete těšit na druhý ročník multižánrového festivalu Slavnosti Olomouc. Čekají vás dva dny plné hudby, jídla a mimořádných zážitků. V pátek zahrají Iné Kafe, Alkehol, Walda Gang, Tři sestry. V sobotu zahraje Pokáč, Kali, Wohnout, Horkýže Slíže, Mirai, Rybičky 48 a další.

ZUBRFEST - akce již proběhla
Kdy: 10. června 2023 od 13:30
Kde: areál pivovaru Zubr, Přerov
Za kolik: od 250 Kč v předprodeji, na místě 450 Kč
Více informací zde →
Tradiční ZUBRFEST v pivovaru Zubr nabitý skvělým hudebním i doprovodným programem je opět zde! Čeká vás široká nabídka skvělého piva, které se čepuje na několika desítkách píp po celém areálu, nabitý hudební i doprovodný program, soutěže, exkurze do pivovaru zdarma a spousta další zábavy. Na akci vystoupí Šrouby a Matice, Michal David, Raego, Thom Artway a Trautenberk.

RETRO MUSIC FESTIVAL - akce již proběhla
Kdy: 10. června 2023 od 14:00
Kde: Korunní pevnůstka
Za kolik: 350 Kč v předprodeji, 450 Kč na místě
Více informací zde →
Na Korunní pevnůstce proběhne v červnu Retro Music Festival. Můžete se těšit na celodenní program s těmi největšími hvězdami 90. let. Na akci vystoupí: Masterboy & Beatrix Delgado, Fun Factory, Rednex, Twenty 4 Seven ft. Stay-C & Kelly, Verona, Lunetic, Dj Styx & Dj Leemac (video disco), taneční skupina Ladylicious (SK) a moderátor Martin Hájek z rádia Kiss.

ROCKOVÁ HORKA - akce již proběhla
Kdy: 17. června 2023 od 15:00
Kde: venkovní areál Sokol, Horka nad Moravou
Za kolik: 350 Kč v předprodeji, 450 Kč na místě
Více informací zde →
Rocková Horka v rámci svého 11. ročníku slibuje mezinárodní účast. Kromě dvou českých kapel, zahrají špičkové tribute kapely ze Slovenska a Maďarska, hlavními hvězdami budou dvě americké kapely, jejichž frontmani působili v kapelách, které patří ke světovým rockovým legendám. Na akci vystoupí tribute britské skupiny Iron Maiden, kapela Votchi, kytarista Adam Bomb, QueenMania, Green Day Cover a vrcholem večera bude vystoupení fenomenálního baskytaristy Marca Mendozy.

Letní festivaly si pravidelně nenechají ujít tisíce návštěvníků...

Foto: Jan Procházka

FINGERS UP - akce již proběhla
Kdy: 23. a 24. června 2023 od 12:00
Kde: Morava Camp, Mohelnice
Za kolik: od 890 Kč za oba dny v předprodeji
Více informací zde →
Další ročník moravského hudebního festivalu Fingers Up proběhne opět v mohelnickém Morava Campu. Na akci letos vystoupí Yzomandias, Ben Cristovao, Mňága a Žďorp, Poetika, Prago Union, Skyline, Nobodylisten, Pokáč a mnoho dalších! Těšit se můžete i na spoustu gastronomických zážitků ve food zóně.

ŠTERNBERSKÝ ŽLEB - akce již proběhla
Kdy: 5. až 8. července 2023 od 15:00
Kde: rybník Dolní Žleb, Šternberk
Za kolik: od 650 Kč na čtyři dny; na místě budou k zakoupení jednodenní vstupenky.
Více informací zde →
Ševelení lesa, vůně ohně, šplouchání vody a bosé nohy v trávě. To vše a ještě více nabídne druhý ročník festivalu Šternberský Žleb. Malebné údolí plné lesů zažije čtyři dny nabité kulturou – hudbou, divadlem a výtvarným uměním. Na akci během čtyř dnů vystoupí známí hudebníci jako Buty, Ota Balage band, Zrní, Nylon Jail, Marcell, Nikola Mucha a další.

DŘEVOROCKFEST - akce již proběhla
Kdy: 5. července 2023 od 10:30
Kde: areál zámku, Dřevohostice
Za kolik: 600 Kč - vstupenky v předprodeji
Více informací zde →
Již 18. ročník tradičního letního open-air festivalu v areálu zámku v Dřevohosticích nabídne skvělou zábavu, o kterou se postarají od 12:30 kapely: Alkehol, Citron, Desmod, Doga, Hanz's Fuckers, Harlej, Morčata na útěku a Traktor. 

LEVANDULOVÝ FESTIVAL - akce již proběhla
Kdy: 5. a 6. července 2023 od 12:00
Kde: Levandulový statek, Bezděkov
Za kolik: 390 Kč
Více informací zde →
Dvoudenní festival nabízí spoustu zábavy, skvělé hudby, a to vše v pohodové atmosféře mezi levandulemi. Tu si zde ostatně můžete užít všemi smysly. Po celou dobu festivalu totiž můžete ochutnávat originální občerstvení v podobě levandulové limonády, kávy, zmrzliny, levandulového piva, klobásy s levandulí, taktéž sýrů, dezertů a dalších specialit. Na akci vystoupí Eddie Stoilow, Thom Artway, Yoyo Band, Věra Martinová, Šárka Vaňková a další.

NAPLNO FEST - akce již proběhla
Kdy: 8. července 2023 od 13:00
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Za kolik: od 390 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Začátkem července se na olomoucké Korunní pevnůstce uskuteční Naplno FEST 2023. Můžete se těšit na nejlepší interprety české a slovenské scény, doprovodný program, soutěže, vymazlenou gastro zónu, drinky a vodní dýmky. Na akci vystoupí Ewa Farna, Marpo, Sima, Desmod.

Pivo a letní festival k sobě neodmyslitelně patří...

Foto: Depositphotos.com

ROCKOVÉ LÉTO - akce již proběhla
Kdy: 15. července 2023 od 11:00
Kde: Červenka u Litovle
Za kolik: 450 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Již tradiční benefiční festival v Července, jehož výtěžek jde na pacientský onkologický program. Zahrají kapely Komunál, Alžběta, Rimortis, Donor, Vanaheim, Sarkonia, Bastard a Headfire, které opět vystoupí bez nároku na honorář. Na festivalu bude neomezená degustace piva z českých a moravských minipivovarů. Samozřejmostí bude i bohaté občerstvení a rovněž i program pro děti. Chybět nebude ani ohňová show. Vstupenky lze již nyní objednávat v předprodeji.

MRSKLEY ROCKFEST - akce již proběhla
Kdy: 15. července 2023 od 14:00
Kde: Sportovní areál Mrsklesy
Za kolik: 290 Kč v předprodeji, 370 Kč na místě
Více informací zde →
V Mrsklesích u Olomouce se chystá druhý ročník rockového festivalu. Ten láká jak na lokální rockové kapely, tak na staré osvědčené klasiky. Hlavním účinkujícím bude kapela Premier, která letos slaví 30 let od vydání legendární rockové pecky Hrobař. Mezi dalšími vystoupí Kameron, Mylions, Harlej Revival Olomouc a Calibos.

ŠTERNBERSKÝ KOPEC - akce již proběhla
Kdy: 22. července 2023 od 13:00
Kde: u haly Ecce homo, Šternberk
Za kolik: 590 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Již 19. ročník oblíbeného hudebního festivalu se v letošním roce uskuteční opět v areálu sportovní haly Ecce homo a letos se můžete těšit na kapelu Jelen, Annu K, Queenie, Portless a mnoho dalších.

HANÁCKÉ WOODSTOCK A BYSTŘICKÉ PIVNÍ SALÓN - akce již proběhla
Kdy: 5. srpna 2023 od 13:00
Kde: zámecký park a amfiteátr
Za kolik: od 450 Kč
Více informací zde →
Nenechte si ujít 13. ročník rockového festivalu Hanácké Woodstock v Zámeckém parku a amfiteátru ve Velké Bystřici. Na Zámeckém náměstí (v zóně bez vstupenky) můžete navštívit Bystřické pivní salón, v nabídce bude více jak 24 druhů piv, jídla a pochutiny po celé odpoledne až zhruba do půlnoci. Na akci zahrají Cimrmanovo torzo, Motorband, Nylon Jail, Krausberry, Vypsaná fixa, Mucha a další.

LITOVELSKÝ OTVÍRÁK 2023 - akce již proběhla
Kdy: 12. srpna 2023 od 12:00
Kde: pivovar Litovel
Za kolik: 250 Kč v předprodeji, 350 Kč na místě
Více informací zde →
Festival hudby i pivních specialit Litovelský Otvírák je současně i dnem otevřených dveří Pivovaru Litovel, který návštěvníkům umožňuje nahlédnout pod pokličku litovelského sládka díky komentovaným prohlídkám. Na akci vystoupí Michal David, Kristína, Desmod, O5 a Radeček, Stracené Ráj a další. Chybět nebude ani tradiční ohňostroj.

BOUZOV HRADY CZ
Kdy: 25. a 26. srpna 2023
Kde: hrad Bouzov
Za kolik: od 850 Kč
Více informací zde →
Bouzov je předposlední zastávkou na šňůře festivalových vystoupení po českých hradech. Na festivalu se představí: Mirai, Kabát, Kryštof, No Name, Anna K., Michal Hrůza, Gaia Mesiah, Tomáš Klus, Dymytry Majk Spirit a další.