Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Festivaly 2022: užijte si zábavu a skvělou hudbu v Olomouci i okolí. Máme pro vás přehled hudebních akcí, které nesmíte vynechat

Tipy a názory

11.5.2022 aktualizováno 18.9.2022 08:00

Lenka Šimková

Jaro je opět signálem pro všechny fanoušky skvělé zábavy, dobré hudby a také pro milovníky zlatavého moku, že se opět blíží doba festivalová. Obzvláště po dvou uplynulých letech, kdy některé festivaly vůbec neproběhly, se letos opět můžeme těšit na spoustu zajímavých akcí, které by nám rozhodně neměly uniknout. A my pro vás máme již tradiční přehled festivalů, které se letos v Olomouci a okolí konají. Najděte si ten svůj a poznačte si místo v kalendáři.. ;)

ŠTĚPFEST - akce již proběhla
Kdy: 21. května 2022 od 13:00
Kde: fotbalové hřiště, Štěpánov
Za kolik: 500 Kč v předprodeji
Více informací zde →
V areálu fotbalového hřiště ve Štěpánově u Olomouce proběhne již pátý ročník multižánrového festivalu Štěpfest. Na dvou pódiích se během dne vystřídá 12 kapel a to jak špiček české klubové scény, tak nová a neokoukaná jména. Budete mít možnost vidět kapely Cocotte Minute, Hentai Corporation, The Atavists, The Truth Is Out There, Rabies, Hazy Decay, Donnie Darko, Hanz's Fuckers, STELL/RIS, Jet8, MEOW! nebo Petrol Station.

OLOMOUCKÝ MAJÁLES UP - akce již proběhla
Kdy: 24. a 25. května 2022 od 14:00
Kde: Olomouc
Za kolik: zdarma
Více informací zde →
Po tříleté covidové pauze se vrací Olomoucký majáles. Studentský svátek má navíc kulatiny. Oslavy desátých narozenin budou rozprostřeny do dvou dnů nabitých koncerty, divadelními představeními, výstavami, workshopy a soutěžemi. A poprvé v historii majálesu se korunovace dočká rovnou královský pár. Tradiční majálesový průvod městem proběhne 25. května od 12:30.

OAKFEST - akce již proběhla
Kdy: 10. a 11. června 2022 
Kde: Dub nad Moravou, letní areál u splavu
Za kolik: 500 Kč za oba dny v předprodeji; na místě pátek 300 Kč, sobota 400 Kč
Více informací zde →
Přijďte si užít skvělou akci na benefiční open air hudební festival v krásném prostředí u řeky Moravy 13 km od Olomouce. Letos vystoupí: New Candys, Hugo Kant, WWW Neurobeat, Kurtizány z 25. Avenue, Dirty Old Dogs, Kalle, Áda a Kobylka, Human Puppet, Děti Deště, Rutka Laskier, Elektrická svině, Mancuso 99 a další.

ZUBRFEST - akce již proběhla
Kdy: 11. června 2022 od 13:00
Kde: areál pivovaru Zubr, Přerov
Za kolik: od 250 Kč v předprodeji, na místě 450 Kč
Více informací zde →
Tradiční ZUBRFEST v pivovaru Zubr nabitý skvělým hudebním i doprovodným programem je opět zde! Čeká vás široká nabídka skvělého piva, které se čepuje na několika desítkách píp po celém areálu, nabitý hudební i doprovodný program, soutěže, exkurze do pivovaru zdarma a spousta další zábavy. Na akci vystoupí Gabriela V.G., Peter Nagy a Indigo, Yo Yo Band, Vypsaná Fixa a další.

ROCKOVÁ HORKA - akce již proběhla
Kdy: 18. června 2022 od 15:00
Kde: venkovní areál Sokol, Horka nad Moravou
Za kolik: 350 Kč v předprodeji, 450 Kč na místě
Více informací zde →
Rocková Horka se v letošním roce konečně dočká zasloužených oslav 10. narozenin. Na akci vystoupí tyto kapely: HAZYDECAY, Led Zeppelin Night Revival, Stracené Ráj, AEROSMITH tribute (Eros Myth EU), CITRON a Whitesnake Revival.

FINGERS UP - akce již proběhla
Kdy: 24. a 25. června 2022 od 12:00
Kde: Morava Camp, Mohelnice
Za kolik: 890 Kč za oba dny v předprodeji
Více informací zde →
Další ročník moravského hudebního festivalu Fingers Up proběhne opět v mohelnickém Morava Campu. Na akci letos vystoupí Divokej Bill, Vypsaná Fixa. PSH, Thom Artway, The Silver Spoons. Ze zahraničních kapel nás poctí návštěvou King No-One (UK), Leap (UK), Sinplus (SUI). Těšit se můžete i na spoustu gastronomických zážitků ve food zóně.

Letní festivaly si pravidelně nenechají ujít tisíce návštěvníků...

Foto: Jan Procházka

ŠTERNBERSKÝ ŽLEB - akce již proběhla
Kdy: 2. až 5. července 2022 od 16:00
Kde: rybník Dolní Žleb, Šternberk
Za kolik: 980 Kč - vstupenky v předprodeji na všechny 4 dny; na místě k dostání jednodenní
Více informací zde →
V letošním roce vznikl nový multikulturní festival s názvem Šternberský Žleb. Jako hlavní hvězdy vystoupí kapely Mňága a Žďorp, Zrní, Prago Union a Lenny. Kromě hlavního hudebního programu se návštěvníci mohou těšit také na divadelní představení, vernisáže výstav místních umělců a v neposlední řadě také na neartový program v podobě soutěžních klání. Pro děti bude připraven program v podobě divadelních představení a dětských aktivit.

DŘEVOROCKFEST - akce již proběhla
Kdy: 5. července 2022 od 10:30
Kde: areál zámku, Dřevohostice
Za kolik: 600 Kč - vstupenky v předprodeji
Více informací zde →
Již 17. ročník tradičního letního open-air festivalu v areálu zámku v Dřevohosticích nabídne skvělou zábavu, o kterou se postarají od 12:30 kapely: Komunál, Dymytry, Tři sestry, Horkýže Slíže, Limetall, Mňága a Žďorp, Iné Kafe a Morčata na útěku. Předprodej vstupenek již probíhá, tak je nepropásněte.

LEVANDULOVÝ FESTIVAL - akce již proběhla
Kdy: 5. a 6. července 2022 od 12:00
Kde: Levandulový statek, Bezděkov
Za kolik: 180 Kč
Více informací zde →
Dvoudenní festival nabízí spoustu zábavy, skvělé hudby, a to vše v pohodové atmosféře mezi levandulemi. Tu si zde ostatně můžete užít všemi smysly. Po celou dobu festivalu totiž můžete ochutnávat originální občerstvení v podobě levandulové limonády, kávy, zmrzliny, levandulového piva, klobásy s levandulí, taktéž sýrů, dezertů a dalších specialit. Na akci vystoupí Xindl X, Vašo Patejdl, O5 a Radeček, Lešek Semelka, Stracené ráj, Mistříňanka, Crazy Dogs, The Brownies, Brass Tools, Welzl Gang, Micasch a další.

NAPLNO FEST - akce již proběhla
Kdy: 9. července 2022 od 15:00
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Za kolik: od 390 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Začátkem července se na olomoucké Korunní pevnůstce uskuteční Naplno FEST 2022. Ten se uskuteční celkem ve čtyřech městech, ovšem v Olomouci se můžete těšit i na Ewu Farnou, která vzhledem k narození druhého potomka letos moc koncertů v plánu nemá. Na akci dále vystoupí Kali, Desmod, Sima, Adam Ďurica, Raego a další.

No Name vystoupí na Korunní pevnůstce v rámci festivalu Slavnosti Olomouc.

Foto: Jan Procházka

SLAVNOSTI OLOMOUC - akce již proběhla
Kdy: 15. a 16. července 2022 od 16:00
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Za kolik: od 540 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Na Korunní pevnůstce se letos můžete těšit i na nový multižánrový festival Slavnosti Olomouc. Čekají vás dva dny plné hudby, jídla a mimořádných zážitků. V pátek zahrají Rybičky 48, Harlej nebo Kapitán Demo. V sobotu festival potěší rockery kapelami Škwor a Walda Gang. A v rámci akce nebudou chybět ani koncerty Vypsané fiXy, No Name, Pokáče nebo Polemicu.

ROCKOVÉ LÉTO - akce již proběhla
Kdy: 16. července 2022 od 11:00
Kde: Červenka u Litovle
Za kolik: 450 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Již tradiční benefiční festival v Července, jehož výtěžek jde na pacientský onkologický program. Zahrají kapely Ortel, Alžběta, Sarkonia, Roxor, Obereg, Porta Inferi a poprvé heavy/power metalová kapela Donor a brněnská hard rocková kapela Aldabra. Na festivalu bude neomezená degustace piva z českých a moravských minipivovarů. Samozřejmostí bude i bohaté občerstvení a rovněž i program pro děti. Vstupenky lze již nyní objednávat v předprodeji.

ŠTERNBERSKÝ KOPEC - akce již proběhla
Kdy: 23. července 2022 od 14:00
Kde: u haly Ecce homo, Šternberk
Za kolik: 590 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Již 18. ročník oblíbeného hudebního festivalu se v letošním roce uskuteční opět v areálu sportovní haly Ecce homo a letos se můžete těšit na Xindla X, Pokáče, Traktor, Katarínu Knechtovou a mnoho dalších.

Mig 21 zahrají na Bouzově.

Foto: Jan Procházka

HANÁCKÉ WOODSTOCK A BYSTŘICKÉ PIVNÍ SALÓN - akce již proběhla
Kdy: 6. srpna 2022 od 13:00
Kde: zámecký park a amfiteátr
Za kolik: od 350 Kč
Více informací zde →
Nenechte si ujít 12. ročník rockového festivalu Hanácké Woodstock v Zámeckém parku a amfiteátru ve Velké Bystřici. Na Zámeckém náměstí (v zóně bez vstupenky) můžete navštívit Bystřické pivní salón, v nabídce bude více jak 24 druhů piv, jídla a pochutiny po celé odpoledne až zhruba do půlnoci. Na akci zahrají Vašo Patejdl s kapelou, Michal Pavlíček a Trio + host Milly Honsová, Limetall, Hentai Corporation.

LITOVELSKÝ OTVÍRÁK 2022 - akce již proběhla
Kdy: 13. srpna 2022 od 13:00
Kde: pivovar Litovel
Za kolik: 150 Kč v předprodeji, 250 Kč na místě
Více informací zde →
Festival hudby i pivních specialit Litovelský Otvírák je současně i dnem otevřených dveří Pivovaru Litovel, který návštěvníkům umožňuje nahlédnout pod pokličku litovelského sládka díky komentovaným prohlídkám. Na akci vystoupí Katarina Knechtová, Stracené ráj, Michal Hrůza, Penzistor a další. Chybět nebude ani tradiční ohňostroj.

BOUZOV HRADY CZ - akce již proběhla
Kdy: 26. a 27. srpna 2022 od 15:30
Kde: hrad Bouzov
Za kolik: od 600 Kč
Více informací zde →
Bouzov je předposlední zastávkou na šňůře festivalových vystoupení po českých hradech. Na festivalu se představí: Chinaski, Divokej Bill, Rybičky 48, Tomáš Klus, Mirai, Mig 21, Pokáč, Anna K. a spousta dalších.

TVARGLE FEST - akce již proběhla
Kdy: 17. září 2022
Kde: Velká Bystřice
Za kolik: bude upřesněno
Více informací zde →
Gastrofestival bude zaměřen na milovníky TVARGLÍ a piva z minipivovarů. Akce představuje gastronomickou pochutinu TVARGLE – zrající sýr a to ve všech jeho podobách, nebude chybět ani široká nabídka piv z lokálních minipivovarů. To vše doprovází kulturní program v amfiteátru. Ten budou pořadatelé postupně odtajňovat.