Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Festivaly 2020: jaké hudební akce si letos užijeme a na které si rok počkáme?

Kultura

4.6.2020

Lenka Šimková

Koronavirová pandemie letos naplno zasáhla do našich životů a v posledních měsících téměř zastavila kulturní život. Pro milovníky hudebních festivalů tak bude letošní léto poněkud jiné. Kvůli vládním opatřením o shromažďování osob jsou některé letošní festivaly zcela zrušené, jiné už lákají na programovou nabídku v příštím roce. Přesto se však najde pár takových, které proběhnou i navzdory současným omezením. Přinášíme vám přehled tradičních festivalů, které se v Olomouci a okolí pravidelně konají, a informace o tom, jak je to s jejich aktuálním ročníkem.

Festivaly, které se letos uskuteční

OAKFEST - akce již proběhla
Kdy: 13. června 2020 od 12:00
Kde:
Dub nad Moravou, letní areál u splavu
Za kolik:
250 Kč; prodávat se bude pouze omezený počet vstupenek (maximálně 420), aby bylo dodrženo nařízení vlády v souvislosti s COVID-19. 
Více informací zde →
Přijďte si užít skvělou akci na benefiční open air hudební festival v krásném prostředí u řeky Moravy 13 km od Olomouce. Letos vystoupí: Stará dobrá ruční práce, Plum Dumplings, Mara Jade, Zabloudila, Gospel of the Future, Drom, Bob Hýsek a další.

DŘEVOROCKFEST - akce již proběhla
Kdy: 5. července 2020 od 12:00
Kde: zámek v Dřevohosticích
Za kolik: 500 Kč, vstupenky pouze v předprodeji
Více informací zde →
Jubilejní 15. ročník tradičního letního open-air festivalu v areálu zámku v Dřevohosticích nabídne skvělou zábavu, o kterou se postarají od 13:00 kapely: Rybičky 48, Trautenberk, Limetall, Dark Gamballe, Gate Crasher, Holter a Morčata na útěku. Předprodej startuje 10. června 2020.

ROCKOVÉ LÉTO - akce již proběhla
Kdy: 18. července 2020 od 12:00
Kde: Červenka u Litovle
Za kolik: 300 Kč
Více informací zde →
Zahrají Ortel, Alžběta, Perseus, Roxor, Headfire, Sarkonia, Hysteria, Kapriola, Adversarios - ohňová show. Výtěžek z akce půjde na pacientský onkologický program.

ŠTĚPFEST - mini edition - akce již proběhla
Kdy: 1. srpen 2020 od 14:00
Kde: Dolní, Štěpánov
Za kolik: bude upřesněno
Více informací zde →
Původně plánovaný festival Štěpfest 2020 pořadatelé kompletně přesunuli na příští rok. Rozhodli se však uspořádat akci v poněkud menším měřítku, aby ani v letošním roce nepřišli lidé o oblíbený hudební svátek ve Štěpánově. Během následujících dvou týdnů by pak mělo být jasné, které kapely zde zahrají.

HANÁCKÉ WOODSTOCK A BYSTŘICKÉ PIVNÍ SALÓN - akce již proběhla
Kdy: 1. srpen 2020 od 13:00
Kde: zámecký park a amfiteátr, Velká Bystřice
Za kolik: 350 Kč předprodej, 500 Kč na místě
Více informací zde →
Jubilejní 10. ročník rockového festivalu Hanácké Woodstock v Zámeckém parku a amfiteátru ve Velké Bystřici. Společně s ním můžete na zámeckém náměstí navštívit i Bystřické pivní salón. Jaké kapely na akci zahrají budou pořadatelé upřesňovat.

BOUNTY ROCK CAFE OPEN AIR
Kdy: 12. září 2020 od 13:00
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Za kolik: 699 korun, předprodej zde
Více informací zde →
Jubilejní desátý ročník festivalu kvalitní hudby se uskuteční beze změn v záříjovém termíu. Také skladba interpretů zůstává stejná a návštěvníci se tak mohou těšit, že vystoupí: Personal Signet, Mr. Punch (Marillion), November 2nd , Michal Pavlíček – Na Kloboučku Live a Michal Ambrož & Hudba Praha. Opravdovou lahůdkou pak bude GENESIS Classic Ray Wilson, takže rozhodně je se na co těšit!

Na oslavu dvacátých narozenin oblíbeného olomouckého Beerfestu si budeme muset rok počkat...

Foto: Jan Procházka

Zrušené festivaly a jejich nové termíny

ŠTĚPFEST
Původní termín: 16. květen 2020
Nový termín: 15. květen 2021
Kde: fotbalové hřiště, Štěpánov
Více informací →
Letošní ročník Štěpfestu pořadatelé přesouvají na další rok. Z programového hlediska se jim podařilo přebookovat 90% vystupujících na rok 2021 a v případě, že jste si již zakoupili vstupenky, zůstanou vám v platnosti pro příští rok. Tím pádem je i prodloužen předprodej lístků za aktuální cenu 350 Kč, který bude stále probíhat v síti smsticket.

BEERFEST
Původní termín: 28.-30. května 2020
Nový termín: 27.-29. května 2021
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Více informací →
Oblíbený olomoucký pivní festival měl v letošním roce oslavit dvacet let své existence. Na oslavu si však budeme muset počkat do příštího května. Termín je pevně daný, takže pokud chcete být při tom, zapište si jej do diářů. ;-) 

ZUBRFEST
Původní termín: 13. červen 2020
Nový termín: červen 2021, bude upřesněno
Kde: areál přerovského pivovaru Zubr
Více informací →
Tradiční ZUBRFEST v pivovaru Zubr se rozhodli pořadatelé kompletně zrušit. O termínu festivalu v příštím roce budou pořadatelé teprve jednat. 

ROCKOVÁ HORKA
Původní termín: 20. červen 2020
Nový termín: 19. červen 2021
Kde: venkovní areál Sokol, Horka nad Moravou
Více informací →
Dalším festivalem, který v tomto roce měl oslavit jubileum, je Rocková Horka. Také zde oslavu desátých narozenin přesouvají pořadatelé o rok.

BEZDĚKOVSKÝ LEVANDULOVÝ FESTIVAL
Původní termín: 5. a 6. července 2020
Nový termín: 6. července 2021
Kde: Levandulový statek Bezděkov
Více informací →
Předem propagovaný program, na který se lidé mohli těšit počátkem července, se kompletně přesouvá na příští rok. Všichni, kdo již mají zakoupené předplatné, tak platnost těchto vstupenek také přechází na příští rok. V době 5. a 6. července 2020 si však zájemci mohou přijet na statek na levanduli a farmářské trhy. 

ŠTERNBERSKÝ KOPEC
Původní termín: 25. července 2020
Nový termín: červenec 2021, bude upřesněno
Kde: místo bývalého startu Ecce Homo
Více informací →
Také program Šternberského kopce se snaží pořadatelé ponechat pro příští rok ve stejném složení, v jakém měl proběhnout letos. "S manažery jednotlivých interpretů jsme v neustálém kontaktu a snažíme se vše přesunout na rok 2021 a již nyní intenzivně pracujeme, abychom vám to vynahradili a udělali Šternberský kopec ještě lepším. Pokud je to ve vašich možnostech, vstupenky si prosím ponechte na příští rok," vzkazují pořadatelé návštěvníkům.

LITOVELSKÝ OTVÍRÁK 
Původní termín: 8. srpen 2020
Nový termín: 13.-14. srpen 2021
Kde: Pivovar Litovel
Více informací →
Ani areálu litovelského pivovaru se nechtělo ochudit návštěvníky o plnohodnotný zážitek z festivalu a už avizovali termín v příštím roce.

LÉTOFEST OLOMOUC
Původní termín: 14. a 15. srpen 2020
Nový termín: 6. a 7. srpen 2021
Kde: u Galerie Šantovka
Více informací →
Letošní tour LétoFest 2020 je po celé republice kompletně zrušena. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na příští ročník 2021, ovšem každá již zakoupená vstupenka musí být vyměněna za novou. Výměnu lze provést zde, kde najdete i veškeré další podrobnosti k již zakoupeným vstupenkám. Pořadatelé zatím nepotvrdili, zda příští ročník proběhne se stejným programem, či dojde ke změnám interpretů.

BOUZOV HRADY CZ
Původní termín: 21. a 22. srpen 2020
Nový termín: srpen 2021, bude upřesněno
Kde: hrad Bouzov
Více informací →
Také putovní festival HRADY CZ musí svou letošní tour zrušit. "Zakoupené vstupenky budou platit na příští ročník festivalu HRADY CZ 2021. Budeme se snažit, aby hudební program zůstal co nejpodobnější letošním plánům. Termíny příštího ročníku festivalu zveřejníme po prázdninách. Pokud by vám nevyhovovalo nové datum právě vašeho hradu, umožníme vám lístek vyměnit za jiný," vzkazují pořadatelé návštěvníkům.

Pokud víte o nějakém festivalu v blízkosti Olomouce, který se letos uskuteční a není v našem přehledu, napište nám na e-mail redakce@olomouc.cz a my jej rádi zařadíme.