Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 5.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Festivaly 2019: užijte si zábavu a skvělou hudbu v Olomouci i okolí, festivalová sezona startuje

Tipy a názory

13.5.2019

Zuzana Doleželová

Jaro je opět signálem pro všechny fanoušky skvělé zábavy i dobré hudby a také pro milovníky zlatavého moku, že se opět blíží doba festivalová! I letos se koná spousta akcí, na které rozhodně stojí za to zajít. Přinášíme vám přehled všech zajímavých festivalů, které se v Olomouci a okolí konají...

ŠTĚPFEST - akce již proběhla
Kdy: 18. května od 16:00
Kde: Dolní, Štěpánov
Za kolik: zdarma
Více informací zde
Čekají vás Ajdontker, Glad For Today, Sunset Trail, The.Switch, Goofy Cow, vedlejší stage: Need to Hear, Alike, Critical Acclaim, EMMETT BROWN, Jiří Drtil - acoustic a BIKKINYSHOP.

RO(C)K NA STATKU - akce již proběhla
Kdy: 18. května od 16:00
Kde: Hospoda Na Statku, Skrbeň
Za kolik: předprodej 200 Kč, na místě 200 Kč
Více informací zde
Opět po roce je tady RO(C)K NA STATKU. Těšit se můžete na kapely Pryor, Hustej Guláš, THE Four Elements, Fastmade, Bikkinyshop, TH!S Vojta Kotek a Dragon. Nebude chybět ani točené pivo z Litovle, pochoutky z grilu a udírny a spousta dalších dobrůtek... Část ze vstupného půjde na Blanickou školku v Olomouci, která se zaměřuje na děti s poruchou autistického spektra.

BEERFEST - akce již proběhla
Kdy: 23.-25. května
Kde: Korunní pevnůstka
Za kolik: v předprodeji 180 korun/den; na místě Čt 220 korun, Pá 260 korun, So 220 korun
Předprodej zde
Více informací
Beerfest i letos představí několik desítek pivovarů z tuzemska i zahraničí a také pestrý hudební program. Těšit se můžete třeba na Buty, Ivana Mládka, zpěvačky Lenny a Barboru Polákovou či festivalovou stálici, slovenské No Name, ale také na Janka Ledeckého, Iné Kafe, Sto zvířat, Vypsanou Fixu a mnohé další. Více zde.

No Name

Foto: Jan Procházka

ROCK IN KROMĚŘÍŽ - akce již proběhla
Kdy: 25. května od 12:00
Kde: Výstaviště Kroměříž
Za kolik: do 21. 5. 350 korun, pak 450 korun
Více informací zde
Těšte se na skupiny HARLEJ, ARAKAIN, RYBIČKY 48, KATAPULT, ŠKWOR či COCOTTE MINUTE. Zároveň zahrají i lokální mladé rockové kapely. K tomu výborné pivo a gurmánské pochoutky...

Cocotte Minute

Foto: Jan Procházka

ROCKOVÁ HORKA - akce již proběhla
Kdy: 15. června od 15:00
Kde: venkovní areál Sokol
Za kolik: 200 korun, děti do 15 let a doprovod vozíčkářů zdarma
Více informací zde
Můžete se těšit na Projekt F a olomoucký heavy Jump, z tribute kapel na Nirvanu, Black Sabbath Dio a ZZ Top. A přijede také například ALBAND - J. A. Kronek (ex Kern). A tradičně se chystá také bohaté občerstvení: makrely, domácí klobásky, steaky, bramboráky vyladěné uzeným a k tomu skvělé pivečko...

ZUBRFEST - akce již proběhla
Kdy: 15. června od 12:00
Kde: areál přerovského pivovaru Zubr
Za kolik: v předprodeji od 200 korun, na místě 300 korun
Předprodej zde

Více informací zde
Tradiční ZUBRFEST v pivovaru Zubr nabitý skvělým hudebním i doprovodným programem je opět zde! Vystoupí XINDL X, SABINA KŘOVÁKOVÁ, SLZA, NAVOSTRO, READY KIRKEN, NO NAME, Spocená uklízečka a další. A na čepu bude pochopitelně Zubr ve všech možných podobách.

Zubrfest

Foto: Hana Žáčková

OAKFEST - akce již proběhla
Kdy: 21. a 22. června
Kde: Dub nad Moravou, Bolelouc výletiště u splavu
Za kolik: dvoudenní vstupenka v předprodeji 400 korun (online 450 korun), na místě 550 korun; pátek 250 korun, sobota 350 korun
Předprodej zde 
Více informací zde
Přijďte si užít skvělou akci na ekologický a benefiční open air hudební festival v krásném prostředí u řeky Moravy 13 km od Olomouce. Letos vystoupí: Dunaj, WWW Neurobeat, Ventolín, 1flfsoap, Sunset Trail, Social Party, Plum Dumplings, Lee, Lebanon, Šrouby, Koonda Holla, Ema White, Negero, Jolly Joker a další. K jídlu bude klasika v podobě domácích gulášů, pochoutek z udírny, makrely a hamburgery... V areálu je stanové městečko se sociálním zázemím.

BOUNTY ROCK CAFE OPEN AIR - akce již proběhla
Kdy: 22. června od 13:00
Kde: Korunní pevnůstka
Za kolik: 599 korun
Předprodej zde
Více informací zde
Tradiční hudební svátek, letos už 9. ročník! V areálu Korunní pevnůstky se vystřídají FLY TOMORROW, VINNY APPICE BAND – LIVE EVIL, 7 MILES TO PITTSBURGH, BSP – BALÁŽ, STŘIHAVKA, PAVLÍČEK, THE BLUESBONES, RIVERSIDE a PHYSICAL GRAFFITI (NL) – THE ULTIMATE LED ZEPPELIN. Rozhodně je se na co těšit!

Kamil Střihavka

Foto: Jan Procházka

DŘEVOROCKFEST - akce již proběhla
Kdy: 5. července od 12:00
Kde: zámek v Dřevohosticích
Za kolik: 350 korun v předprodeji, 450 korun na místě; děti do 140 cm vstup zdarma
Více informací zde
XIV. ročník tradičního letního open-air festivalu v areálu zámku v Dřevohosticích nabídne skvělou zábavu, o kterou se postarají od 13:00 kapely: Dneskane, Tchoři, Doga, Krucipüsk, Arakain & Lucie Bílá, Dymytry, Traktor a Vilém Čok & Bypass.

BEZDĚKOVSKÝ LEVANDULOVÝ FESTIVAL - akce již proběhla
Kdy: 5. a 6. července
Kde: Levandulový statek Bezděkov
Za kolik: předprodej dospělý 100 korun/2 dny, dítě 50 korun/2 dny; na místě 120 korun/1 den, dítě 60 korun/1 den
Info o předprodeji zde
Více informací zde
Dvoudenní festival nabízí spoustu zábavy, skvělé hudby, a to vše v pohodové atmosféře mezi levandulemi. Vystoupí Mňága a Žďorp, O5 & Radeček, Argema, Lenka Filipová, Věra Špinarová revival a další. Předprodej vstupenek je slosovatelný – vítěz bude vylosován na festivalu a může vyhrát poukaz na školu vaření Kuliner pro dvě osoby v celkové ceně 6 000 Kč.

EXPLOSIVE SOUNDS FESTIVAL - AKCE JE ZRUŠENA!!!
Kdy: 12. a 13. července
Kde: Korunní pevnůstka
Za kolik: celý festival 700 korun; Pá 400 korun, So 450 korun; v předprodeji speciální ceny
Předprodej zde
Festival, na který budete vzpomínat ještě dlouho poté! "Nic se tomu nevyrovná," slibují pořadatelé. A na koho se můžete těšit? Na dvou pódiích se představí například Strapo (Official), DMS, AK - Sergei Barracuda, Pastor, Dj Lucky boy, Majself, Patrik "Rytmus" Vrbovský a mnoho dalších.

KOSÍŘ FEST - akce již proběhla
Kdy: 13. července od 13:00
Kde: Minipivovar Kosíř
Za kolik: vstup zdarma
Více informací zde
Těšit se můžete na výborné pivo a dobré občerstvení. Na čepu budou tradiční ležáky i vybrané speciály piva Kosíř. Chystá se živá hudba, pivovarská tombola, atrakce pro děti. Informace o kapelách najdete už brzy na Facebooku.

ROCKOVÉ LÉTO - akce již proběhla
Kdy: 20. července od 12:00
Kde: Červenka u Litovle
Za kolik: v předprodeji za 200 korun, na místě 300 korun
Více informací zde
Zahrají Ortel, Alžběta, Perseus, Rimortis, Menhir, Absolut Deafers, Motorband, Penzistor, ADVERSARIOS - ohňová show. Výtěžek z akce půjde na pacientský edukační onkologický program.

ŠTERNBERSKÝ KOPEC - akce již proběhla
Kdy: 27. července od 15:00
Kde: hrad Šternberk
Za kolik: 450 korun
Předprodej zde
Více informací zde
Na 16. ročníku oblíbeného festivalu vystoupí Buty, Eddie Stoilow, Iné Kafe, Reflexy, Limetal, Slza, Sabina Křováková a další.

Mňága a Žďorp

Foto: Jan Procházka

LÉTOFEST - akce již proběhla
Kdy: 2. a 3. srpna
Kde: Galerie Šantovka 
Předprodej zde
Více informací zde
V pátek se těšte na tyto interprety: Xindla X, IMT SMILE, MIG 21, Mandrage, Horkýže Slíže, Ewu Farnou nebo Monkey Business, v sobotu pak na Lenny, Tomáše Kluse, Marka Ztraceného, Wanastowi Vjecy, Divokýho Billa nebo MENSFIELD, O5 & RADEČEK, UDG, DOGU či Vypsanou Fixu. Akce pro celou rodinu, dětský program a zábava celé dva dny...

Lenny

Foto: Jan Procházka

HANÁCKÉ WOODSTOCK A BYSTŘICKÉ PIVNÍ SALÓN - akce již proběhla
Kdy: 3. srpna od 13:00
Kde: zámecký park a amfiteátr
Za kolik: v předprodeji (do 31. 7.) 300 korun, na místě 400 korun
Více informací zde
Nenechte si ujít 9. ročník rockového festivalu Hanácké Woodstock v Zámeckém parku a amfiteátru ve Velké Bystřici. Na Zámeckém náměstí (v zóně bez vstupenky) můžete navštívit Bystřické pivní salón, v nabídce bude velké množství druhů piv, jídla a pochutiny po celé odpoledne až zhruba do půlnoci. Zahrají kapely Stromboli, Iron Maiden rev. Otrokovice, Michal Ambrož a Hudba Praha, Hanz's Fuckers, Budoár staré dámy, Within the Garden, Katoda, G.C.O.

LITOVELSKÝ OTVÍRÁK - akce již proběhla
Kdy: 9. srpna od 13:00
Kde: Pivovar Litovel
Za kolik: zdarma
Více informací zde
Festival hudby i pivních specialit Litovelský Otvírák je současně i dnem otevřených dveří Pivovaru Litovel, který návštěvníkům umožňuje nahlédnout pod pokličku litovelského sládka díky komentovaným prohlídkám. Z kapel se můžete těšit na DESMOD, PENZISTOR, ANNU K., STRACENÉ RÁJ, POLETÍME, ALKEHOL a HELENINE OČI. Chybět nebude ani tradiční ohňostroj.

Desmod

Foto: Jan Procházka

BOUZOV HRADY CZ - akce již proběhla
Kdy: 23. srpna od 15:30
Kde: hrad Bouzov
Za kolik: od 810 korun
Předprodej zde
Více informací zde
Bouzov je předposlední zastávkou na šňůře festivalových vystoupení po českých hradech. Na festivalu se představí: Arakain a Lucie Bílá, Harlej, Jelen, Kamil Střihavka & The Leaders!, Kryštof, MARPO & TroubleGang, Michal Hrůza, Mirai, No Name, Rybičky 48, Trautenberk a Visací zámek.

Michal Hrůza 

Foto: Jan Procházka

Pokud pořádáte jakýkoliv festival, nebo víte o nějakém, který se koná a není v našem přehledu, napište nám na e-mail redakce@olomouc.cz a my jej rádi zařadíme.