Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 32.4 °C

Festival filharmonie rozezní po dva dny Andrův stadion. Vystoupí i Langerová, Krajčo, Janda, Vojtek a další

Kultura

5.6.2024

Autor: red

Moravskou filharmonii Olomouc čekají dva dny plné muziky. Z olomoucké Reduty se orchestr přesouvá pod širé nebe a v plné síle a velikosti vystoupí na fotbalovém stadionu s předními českými interprety jako je Aneta Langerová, Richard Krajčo, Petr Janda, Josef Vojtek a další.

Festival filharmonie, multižánrový open air, se po své loňské premiéře na Andrově stadionu vydává vstříc dalšímu ročníku. Fotbalový klub SK Sigma Olomouc ve spolupráci s Moravskou filharmonií Olomouc opět představí pětašedesátičlenný orchestr Moravské filharmonie v jeho plné velikosti společně s ním i s předními interprety české hudební scény.

"Ve čtvrtek 6. června se představí plejáda českých slavíků v čele s Petrem Jandou a Richardem Krajčem, na Hanu Zagorovou zavzpomínáme s přední šansoniérkou Renatou Drössler, sestavu doplní Josef Vojtek se smyčcovým triem Inflagranti. Pátek 7. června bude patřit Jiřímu Pavlicovi a Hradišťanu, Anetě Langerové a folkrockové skupině Fleret. Dirigentské taktovky se ujmou Stanislav Vavřínek a Hanz Sedlář," zve umělecká ředitelka Festivalu filharmonie Iveta Gronská.

Předprodej vstupenek na Festival filharmonie zajišťuje síť Ticketportal celostátně, Olomoučané si vstupenky mohou zakoupit i přímo v Turistickém a informačním centru v podloubí radnice. Část výtěžku ze vstupného poputuje na Dětskou kliniku FNOL. "Léčíme děti s řadou velmi závažných diagnóz, pacienty hemato-onkologické, s dětskou mozkovou obrnou, epilepsií, cystickou fibrózou a dalšími těžkými onemocněními. Tyto děti u nás tráví se svými nejbližšími mnoho času a my se snažíme neustále modernizovat naše přístrojové vybavení a také zútulňovat prostředí všech dětských oddělení tak, aby se u nás malí pacienti cítili co nejlépe. Zároveň se jim snažíme každodenní život zpříjemnit třeba i různými podpůrnými programy, jako jsou návštěvy zvířecích pomocníků v léčebném procesu, zdravotních klaunů a podobně. Ale někdy i přes maximální snahu peníze na vše nezbývají. Proto si velmi vážíme aktivity Festivalu filharmonie a budeme rádi za jakýkoliv příspěvek ve prospěch našich dětí," říká přednostka Dětské kliniky FN Olomouc Eva Karásková.

Podrobný program dvoudenního festivalu najdete tady →