Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 12.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Festival Řeka má duši nabídl nevšední zážitek. Vodní hladinu zaplnili herci, akrobaté, paddleboardisté i tanečníci

Kultura

21.8.2018

Autor: red

Festival na vodní hladině Řeka má duši i letos v nové lokalitě přilákal stovky diváků. Na ty čekalo nejen divadelní představení, ale i další doprovodný program. Festival je v rámci celé republiky skutečným unikátem.

Foto: Honza Andrash

Jezírko ve Smetanových sadech v pátek večer ožilo unikátním festivalem Řeka má duši. Pódium na vodní hladině patřilo divadelnímu představení Alenka v říši divů. Na vodní hladině pod taktovkou režiséra Vladislava Kracíka postupně vystoupily tři desítky umělců: herci, akrobaté, paddleboardisté a tanečníci, mezi kterými nechyběla Mistryně Evropy v šálové akrobacii Lucie Kurnická, mezzosopranistka nominovaná na cenu Thálie Barbora Polášková, tanečnice Michaela Bártková, baletka Moravského divadla v Olomouci Daniela Hanelová. Jednotliví umělci se ve spolupráci s herci Divadla Tramtarie postarali za doprovodu hudby a nápaditých světel o nevídanou podívanou. Divadelní představení bylo orámováno hudebními koncerty a noční dýdžejskou show. Vizuální stránku večera měla na starost Adéla Szturc, hudbu Martin Peřina a světla Honza Machát. "Všem patří velký dík, jsem rád, že se nám i v náročném prostředí parkového jezírka podařilo uskutečnit všechny naše nápady a představy. Vše nakonec fungovalo, jak mělo," konstatoval organizátor festivalu Šimon Pelikán.

Celý festival se konal za podpory Statutárního města Olomouc a Olomouckého kraje a ve spolupráci s Výstavištěm Flora Olomouc.