Reklama

Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Festival Filharmonie na Andrově stadionu se vydařil. Pořadatelé už připravují další ročník

Kultura

13.6.2023

Autor: red

Unikátní umělecký večer v netypickém prostředí jednoho z nejkrásnějších českých fotbalových stadionů si v pátek 9. června užily dvě tisícovky diváků. Premiérový ročník Festivalu filharmonie i navzdory mírné nepřízni počasí slavil na Andrově stadionu velkolepý úspěch. Místo fotbalistů se před tribunami za doprovodu Moravské filharmonie Olomouc předvedli přední umělci jako Eva Urbanová, Vojtěch Dyk, Janek Ledecký či Bohuš Matuš.

Foto: Daniel Schulz

"První ročník Festivalu Filharmonie ukázal, že kvalitní hudba do Olomouce patří, a že Moravská filharmonie dokáže nabídnout atraktivní, multižánrový program i pro takové místo jako je fotbalový stadion. Děkujeme všem, kteří svou návštěvou tuto myšlenku podpořili. Atmosféra i genius loci byly jedinečné a nás to již nyní motivuje přemýšlet o dalším ročníku," říká ředitel Moravské filharmonie Olomouc Jonáš Harman.

A pozitivními pocity z akce se netají ani Janek Ledecký: "S koncerty se symfonickými orchestry mám docela dost zkušeností. Vždycky je to mimořádný zážitek, ale Olomouc byla naprosto unikátní. Najít dneska díru na trhu v showbyznysu je v podstatě nemožný úkol. Ale v Olomouci se to povedlo a první symfonický festival je na světě. Gratuluju!"

Finanční manažer SK Sigma Olomouc Jiří Ficner pak prozradil že by v Olomouci rádi založili novou kulturní tradici: "Pevně věřím, že tímto prvním ročníkem jsme nedoběhli do cíle, ale naopak pouze na start. Od pondělí začínáme připravovat ročník 2024 a doufám, že se může podařit založit novou tradici, která přetrvá."