Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Expediční kamera se vrací do Olomouce. Na přehlídku cestovatelských filmů se těšte už dnes večer

Tipy a názory

23.9.2020

Autor: red

Mezinárodní filmový festival Expediční kamera je největší cestovatelská a outdoorová akce v České republice. Festival, který měl proběhnout v květnu a z důvodu uzavření kin se neuskutečnil, nakonec zavítá do olomouckého kina Metropol už dnes a přinese ty nejlepší filmy uplynulé sezóny z celého světa i novinky z domácí produkce.

Foto: Expediční kamera

Ač je v současnosti cestování obtížnější než bylo před rokem, mise expediční kamery je stále stejná – inspirovat a ukazovat zajímavé lokality naší planety. Cestujeme všichni. Za prací, za zábavou, za poznáním cizích krajin i sebe sama. Jen nepatrný zlomek zážitků se povede převést do formy filmu. Ale tenhle zlomek stojí vážně za to!

Mezinárodní filmový festival Expediční kamera již od roku 2009 přináší k divákům ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy sezóny z celého světa i z domácí produkce. Díky místním spolupořadatelům se festival dostane do moderních multikin, ale i do útulných sokoloven, kaváren a klubů. V Olomouci, která je považována za centrum cestovatelů v ČR, festival spojí více než 400 cestovatelů do jedné cestovatelské rodiny, která s napětím každý rok sleduje pět špičkových cestovatelských filmů.

"Letošní inspirací může pro všechny návštěvníky festivalu být snímek Boy Nomad dokumentující první velké putování mladého nomáda v Mongolsku, Tieň Jaguára, neboli návštěva dobrosrdečného kmene indiánů uprostřed venezuelské džungle, sjezd divoké řeky Sary Jaz v hlubokém údolí pohoří Tian Shan, odhodlání kubánských surfařů postavit se vlnám i režimu ve filmu Surf Cuba, nebo nahlédnutí do duší sportovců, kteří se odhodlali překonat během závodu nejen celý beskydský hřeben" říká organizátor festivalu Pavel Pichler z Travelbakers.

Více informací o festivalu se dočtete na www.expedicnikamera.cz, vstupenky si můžete zajistit i online na webu kina Metropol.