Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 28.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Evropský týden mobility je tady. Akce vyvrcholí celodenním programem na náměstí Republiky

Zprávy z regionu

16.9.2023

Autor: red

Olomouc se již tradičně zapojuje do Evropského týdne mobility a nejinak tomu bude i letos. V průběhu týdne od 16. do 22. září představí ve spolupráci se spolkem Za krásnou Olomouc bohatou programovou nabídku, která vyvrcholí v pátek 22. září na náměstí Republiky.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Součástí programu Evropského týdne mobility bude opět cyklojízda primátorů. Ta se uskuteční v neděli 17. září a zamíří z Olomouce do Prostějova na tradiční hody. V doprovodu primátora Mirka Žbánka a městského cyklokoordinátora můžete na kole vyrazit od radnice v 10 hodin.

Vedle cyklojízdy se chystá také osvětový program zaměřený na udržitelné formy mobility a dopravy. Na Večeru bez aut ve středu 20. září od 15 hodin bude v UPointu na Horním náměstí představena interaktivní cyklomapa. Debata se bude věnovat parkovací politice města i dalším aspektům udržitelných forem dopravy. Na program naváže prezentace možné podoby náměstí Republiky a diskuse s názvem Parkoviště s kašnou, nebo náměstí pro lidi? v pátek 22. září od 16 hodin v Besedním sále Muzea umění.

Evropský týden mobility v Olomouci vyvrcholí v pátek 22. září celodenním programem na náměstí Republiky pro děti i dospělé. Akce nejenže představí rozmanité formy udržitelné mobility a způsoby dopravy ve 21. století, ale bude zahrnovat hudební vystoupení, promítání či gastro stánky, kavárnu, čítárnu u kašny, testování cargo kol nebo stánek o vysokorychlostní železnici. Součástí bude také sbírka kol pro Afriku, takže pokud máte doma nepoužívané (i nepojízdné) kolo, dovezte jej do Re-Use centra v Andělské ulici v průběhu celého týdne nebo v pátek 22. září přímo na náměstí Republiky.

Reklama

Bistro Paulus

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Vítejte v kantýně pro 21. století Bistro Paulus je nový projekt michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse, který se v srdci Olomouce rozhodl postavit neotřelý koncept moderního bistra. Vše m...