Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Elán se po deseti letech vrací do Olomouce

Kultura

13.8.2018

Autor: roc

Přidat další koncertní zastávku k takřka vyprodanému turné k padesátému výročí, se rozhodla kapela Elán. Po dlouhém zvažování si muzikanti kolem Joža Ráže vybrali Olomouc, kde skupina hrála naposledy v roce 2008. Elán tu vystoupí 15. prosince na Zimním stadionu.

Elán v Olomouci

Vstupenky v ceně od 490 korun koupíte v předprodeji v síti Ticketlive.

O turné je mezi fanoušky velký zájem. „Pokud zůstávají nějaké vstupenky, tak pouze na stání. Sezení je už všude vyprodané. V Praze, Ostravě či Brně zbývá zhruba deset procent do vyprodání kapacity haly,“ říká promotér turné Elán 50 Dalibor Vajčner. I z tohoto důvodu se kapela rozhodla přidat další koncert. „Řešili jsme, zda zdvojit vystoupení v jednom z měst, kde Elán vystoupí, ale nakonec jsme se rozhodli pro další město. Nakonec jsme zvolili Olomouc, kde kapela naposledy hrála v roce 2008,“ říká.

Na turné lidé uvidí nový program, který okoření smyčce nebo tři vokalistky. „Vše jsme pojali ve velkém. Na každý koncert přivezeme 60 tun techniky, 150 metrů čtverečních LED stěn, sto dvacet pohyblivých světel a mixážní pult, který je jediný ve střední Evropě. Celá scéna se bude v každém městě stavět tři dny,“ láká na koncerty manažer Elánu Michal Čimera. Kapela na turné představí navíc i novou studiovou nahrávku. „Elán na svém patnáctém albu v těchto dnech usilovně pracuje. První singl Ľúbim ťa, je už v rádiovém éteru. Několik písniček zazní i na turné. To však bude postavené hlavně na hitech. Písničky jako Zaľúbil sa chlapec, Kaskadér, Kočka, Voda, čo ma drží nad vodou nebo Kráľovná bielych tenisiek určitě nebudou chybět,“ upřesňuje Čimera.

Skupina Elán na velkém truné slaví padesát let činnosti. Na tomto archivním snímku je první profesionální sestava kapely.

Foto: archiv kapely Elán

Poslední měsíce podle Čimery Elán věnoval také natáčení seriálu o své historii. Na facebooku skupiny je zatím nahráno prvních jedenáct epizod a další budou přibývat. „Půjde zřejmě o největší a nejobsáhlejší materiál věnovaný biografii Elánu. Zcela jistě přinese i informace, o kterých neměli tušení ani skalní fanoušci kapely,“ doplňuje.

Skupina Elán vznikla v roce 1968. Vydala čtrnáct studiových alb, pět anglických alb i řadu kompilací, za jejichž prodeje získala neuvěřitelných 25 platinových desek. Koncert Elánu na Letné si nenechalo ujít na 80 tisíc fanoušků, Slováci zároveň v roce 2007 vyprodali i slavnou Carnegie Hall v New Yorku. Pilířem kapely jsou Jožo Ráž (zpěv, baskytara), Jano Baláž (zpěv, kytara) a Vašo Patejdl (klávesy, zpěv), kteří společně skládají písně. V současnosti s nimi skupinu Elán tvoří Peter Farnbauer (kytara, zpěv), L'ubo Horňák (klávesy), Števo Bugala (bicí), Richard Šimurka (saxofon), Martin Haas (pozoun) a Samuel Šimek (trubka).

roc

Reklama

Morgan’s Restaurant

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Rádi bychom Vás vzali na plavbu plnou skvělého jídla, pití a zábavy, kterou ocení nejen Vaši přátelé, ale také rodina nebo třeba kolegové z práce. To vše v samém srdci Olomouce, v objek...