Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ekologické dny Olomouc 2019 se chystají prozkoumat nové mýty

Tipy a názory

23.4.2019

Autor: red

Ekologické dny Olomouc, tradiční jarní festival nejen ekologie, začínají 24. dubna hudebně literárním večírkem v Rajské zahradě Domu přírody Litovelského Pomoraví. Až do 5. května připravil Sluňákov – centrum ekologických aktivt města Olomouce bohatý program: besedy a přednášky, výstavy a vycházky do krajiny. Vrcholem bude už tradičně prvomájový Ekojarmark na Horním náměstí.

Letošním tématem jsou nové mýty v konfrontaci se světem přírody. Michal Bartoš, ředitel a hlavní manažer festivalu, uvedl: "V besedách se budeme zamýšlet nad novými společenskými mýty na pozadí ekologické krize. Jsou moderní výdobytky nadějí, nebo zkázou pro živý svět? Je možné použít měření jako nezpochybnitelný průkaz toho, že pravda vítězí?"

Program zaujme multižánrovostí. Na besedách se mohou návštěvníci těšit na odborníka bezpečnosti umělé inteligence Jana Romportla, teologa věnujícího se evoluční biologii, lékařské a environmentální etice Marka Orko Váchu, psychiatra Cyrila Höschla, nebo jednoho z nejvýznamnějších současných filozofů Václava Bělohradského, který sám o sobě říká, že je publicista. Výstavy představí téma skrze umění. "Výlety pak směřují do Litovelského Pomoraví, za architekturou a vodním kanálem v Baťově Zlíně nebo za neznámými fakty o krajinářské koncepci Lednicko-valtického areálu," dodala Katarína Zuntychová za organizátory ze Sluňákova. Celodenní Ekojarmark s aktivitami pro rodiče a děti, tradičními řemesly a hudbou bude vyvrcholením a společnou oslavou. Letos lidem na náměstí zahrají kapely Zrní, Jablkoň, Longital, Hm…, minus 123 minut a další.

Více na www.slunakov.cz.

Reklama

Fabbrica di caffé

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Jsme designová kavárna s inovativním modulárním kávovarem, nabízíme výběrovou kávu ze dvou pražíren, cheesecaky, tartaletky, makronky, vegan bezlepkové dorty, open sendviče, domácí granolu...