Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dva góly Ostřížka na výhru nestačily. Škodovka srovnala stav série

Sport

16.3.2018

Autor: rhe

Hokejisté HC Olomouc hráli za stavu 1:0 druhý zápas čtvrtfinále play-off opět v Plzni. Ve čtvrtek se náramně dařilo Zbyňku Irglovi, v pátek jeho výkon napodobil David Ostřížek. Jeho dvě branky držely stav utkání po dvou třetinách 2:2. Ve třetí třetině se trefil Gulaš, do prázdné branky Stach a Plzeň srovnala stav série na 1:1.

Branislav Konrád byl opět oporou Mory ve druhém čtvrtfinále v Plzni. Branislav Konrád byl opět oporou Mory ve druhém čtvrtfinále v Plzni. Foto: Radek Heloňa

Mora nastoupila do druhého utkání čtvrtfinále bez zraněných Strapáče s Káňou, které nahradili Mráz s Mataiem. Hanákům první třetina vyšla. A opět to bylo po ubránění oslabení. Expert na góly po návratu z trestné lavice David Ostřížek si našel nahrávku kapitána Vyrůbalíka, odmítl Petra Kadlece a překonal Svobodu.
V polovině třetiny likvidoval opět výborný Konrád šanci Indráka. V závěru třetiny smolně fauloval holí Knotek Skleničku a domácí poprvé využili přesilovku, když Stach našel parádně Gulaše a ten gólem do šatny srovnal stav utkání.
Ve druhé třetině začala lépe Plzeň. Indrák první šanci ještě nevyužil, ale svoji třetí možnost už ano. V polovině utkání si našel odražený kotouč po ráně Mertla a překonal Konráda. Ve 36. minutě mohl zvýšit Kratěna, nedal a z brejku na druhé straně domácí nechytili Ostřížka, který parádním zakončením do šibenice vyrovnal na 2:2.

Třetí třetina začala dobrou příležitostí Miroslava Holce, jehož ránu našel Svoboda v lapačce. Ve 45. minutě nařídili sudí trestné střílení pro Plzeň za zalehnutí či sevření kotouče Zbyňkem Irglem v brankovišti. Stach však proti Konrádovi neuspěl.
Kohouti mohli jít také do vedení, akci dvou na jednoho v přesilovce při vyloučení Hollwega zakončoval Laš, Svoboda se také vyznamenal. Sedm minut před koncem mohly opět skórovat oba celky. Jan Knotek málem překvapil brankáře Indiánů zpoza branky, na druhé straně podobně vyděsil ranou z úhlu gólmana Mory Ondřej Kratěna.
A opět tutovky na obou stranách. V 55. minutě netrefil v parádní pozici Gulaš, na opačné straně dva na jednoho a Knotek nepřekonal Svobodu. V 56. minutě už domácí skórovali. Gulaš opět v pozici mezi kruhy a tentokrát Konráda propálil.
V závěru zkusila Mora power-play, domácí se ubránili a 16 sekund před koncem rozhodl o výhře Škodovky Stach. Plzeň vyhrála 4:2 a srovnala na 1:1.
"Mělo to podobný průběh jako v prvním utkání, jen s tím rozdílem, že ve čtvrtek jsme dvakrát vedli, Plzeň dvakrát vyrovnala a nakonec se to přiklonilo k nám. Teď jsme dokázali my srovnat na 2:2, ale přiklonilo se to k Plzni. Čtyři minuty před koncem, to nás mrzelo. Zbytečně jsme si tam zatáhli puk do pásma a sami si to zkomplikovali, Plzeň toho dokázala využít a vyhrála zaslouženě. Byl to bojovný zápas, jak má v play off vypadat. S výkonem jsme celkem spokojení, hráčům nemůžeme nic vytknout," hodnotil duel trenér Zdeněk Venera.
Série bude pokračovat dvěma duely v Olomouci v pondělí a v úterý.

HC Škoda Plzeň4:2HC Olomouc
(1:1, 1:1, 2:0)
Branky:20. Gulaš (Stach, Pulpán), 30. Indrák (Mertl, Stach), 56. Gulaš (Schleiss), 60. Stach (Kratěna) – 5. Ostřížek (Vyrůbalík, Skladaný), 36. Ostřížek (J. Galvas, L. Galvas)
Rozhodčí:Hribik, Pražák – Frodl, Komárek
Vyloučení:2:5
Využití:1:0
V oslabení:0:0
Diváků:7 017.
Sestava HC Škoda Plzeň:M. Svoboda – Moravčík, P. Kadlec, J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Pulpán – Schleiss, Mertl, Gulaš – Stach, Kratěna, Indrák – D. Kindl, Kracík, Kantner – Kodýtek, Preisinger, Hollweg. Trenéř: Straka, Čihák a Špaček.
Sestava HC Olomouc:Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Staněk, Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas, Houdek – Laš, J. Knotek, Eberle – Burian, Mráz, Irgl – Matai, Ostřížek, Skladaný – Holec, Herman, Jergl. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Reklama

Svatováclavský pivovar original

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Stylová restaurace s pivovarem v historickém centru Olomouce. Srdcem pivovaru je měděná varna, kde přímo před očima hostů probíhá výroba piva. Pivo podáváme bez pasterizace a filtrace pří...