Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Doufám, že nás diváci poženou k postupu, věří Sokolová

Sport

11.2.2019

V týmu volejbalistek Olomouce patří mezi nejzkušenější hráčky. S volejbalem toho zažila už hodně. Oblékala reprezentační dres a strávila pět let v Německu, aby se vrátila zpátky do Olomouce. Cestování však blokařce Nikol Sokolové neubylo, ba naopak.

„Takhle nahuštěný program jsem ještě nezažila. Tentokrát to bylo hodně náročné. Hlavně cestování po finále Českém poháru,“ říká Nikol Sokolová ke shonu, který nastal po vítězství v Brně. „Všechny nás mrzelo, že jsme to spolu nemohly po finále prožít víc. Rozjely jsme se hned domů vyprat a balit,“ popisuje oslavy olomoucká blokařka.

V pondělí už měly Hanačky ve 4:30 ráno odjezd do Prahy, odkud zamířily letecky do Bukurešti. Tím cestování neskončilo. Po příletu na ně už čekal připravený autobus, aby je dopravil do dějiště úvodního čtvrtfinálového utkání Poháru CEV v Bacau.

Blokařka Nikol Sokolová věří, že týmu VK UP Olomouc pomůže k postupu zaplněná hala.

Foto: Petr Pelíšek

Hanačky do něj o den později nastoupily nebojácně, ale náročný program se na nich chtě nechtě podepsal. „Dolehlo na nás cestování a napětí, které jsme měly po prvním vrcholu sezony v podobě Českého poháru. Fyzická únava, ta prostě už byla vidět. Přesto si myslím, že jsme se s tím porvaly dobře,“ přemítá Nikol Sokolová.

Rumunsko už Olomoučanky v probíhajícím ročníku jednou zažily. „Atmosféra nebyla až tolik bouřlivá. Sice diváci občas pískali do výměn, ale s Albou Blaj to bylo horší,“ nechá vzpomenout na kvalifikaci o Ligu mistryň Sokolová. „Měli jsme spíš rozepře s rozhodčími a Julča dostala žlutou kartu,“ popisuje dramatické momenty Nikol Sokolová, které vyústily v potrestání jinak klidného libera Kovářové.

Hanačky nakonec na soupeřky nestačily, ale do odvety si vybojovaly nadějnou pozici. „Když jsme tam nastoupily, tak soupeřky byly dost vysoké a nehrály rozhodně špatný volejbal. Myslím si, že ten bod je pro nás hodně důležitý po psychické stránce. Samozřejmě víc by bylo lepší, ale je důležité, že jsme tam dokázaly uhrát dva sety po náročném programu,“ přemítá zkušená blokařka.

Odveta je na programu v úterý od 18:15 ve Sportovní hale Univerzity Palackého na Lazcích.  „Doufám, že nás diváci poženou k postupu,“ přeje si Nikol Sokolová. Přijďte volejbalistky podpořit v boji o semifinále prestižního CEV Cupu.

Autor článkusport@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip