Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 12.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Domluvit se italsky, holandsky, řecky či hebrejsky? Žádný problém, zavítejte na Speak-Dating!

Zprávy z regionu

26.9.2023

Autor: red

Vědecká knihovna v Olomouci a Eurocentrum / Europe Direct Olomouc pořádají ve spolupráci s Knihovnou Univerzity Palackého u příležitosti Evropského dne jazyků v úterý 26. září 2023 od 15 do 18 hodin v Červeném kostele již devátý ročník Speak-Datingu.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Akce Speak-Dating zábavnou a neformální formou umožní každému, kdo bude mít zájem, vyzkoušet si své jazykové schopnosti. Po celou dobu budou na místě lektoři, se kterými si každý bude moci popovídat v jejich rodné řeči či se naučit se pár nových frází. Na výběr bude celkem 18 jazyků: angličtina, němčina, španělština, portugalština, francouzština, italština, ruština, nizozemština, ukrajinština, polština, slovenština, maďarština, řečtina, indonéština, hebrejština, latina, čeština pro cizince. Novinkou letošního roku bude znakový jazyk.

"Speak-Dating již tradičně patří k těm velkým zářijovým akcím a jsem ráda, že letos můžeme lektory i všechny účastníky přivítat v Červeném kostele. Celé odpoledne je hlavně o tom, přátelsky si popovídat v cizím jazyce, bez ostychu si vyzkoušet své jazykové znalosti. Za snahu a odvahu budou všichni účastníci odměněni poukázkou na kávu či nealko nápoj zdarma. Navíc budou vybráni tři nejaktivnější, kteří obdrží poukázku na nákup knihy," doplnila ředitelka Vědecké knihovny Iveta Ťulpíková.

Tento rok se akce účastní také Dům zahraniční spolupráce, který má regionální zastoupení v Olomouci. DZS je průvodcem mezinárodním vzděláváním, nejznámějším programem, který spravuje je Erasmus+.

Součástí odpoledne bude i doprovodný program zahrnující jazykový kvíz, dětský koutek pro nejmenší, ukázky deskových her v cizích jazycích a prohlídky Červeného kostela v angličtině a němčině.

Reklama

olomoucké Poděbrady

Katalog firem » Sport » Plavecké bazény, aquapark

Přírodní koupaliště olomoucké Poděbrady s restaurací Terasa na okraji hanácké metropole je ideálním místem, kde si do sytosti užijete vody, dobrého jídla, pití a letních koncertů. P...