Reklama

Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej, venku je 19.8 °C

Dohrávku 8. kola rozhodla závěrečná desetiminutovka

Sport

3.4.2024

Autor: Petr Pelíšek

Po vydřeném postupu do předkola play – off si v dohrávce 8. kola nadstavby proti Písku mohly klíčové opory basketbalistů BK REDSTONE Olomoucko alespoň částečně orazit. Mimo základní sestavu zůstal Amin Adamu a Adrio Bailey, v sestavě zcela chyběl Jase Townsend. Z výhry 96:88 se radovali domácí, když vyrovnaný průběh zlomili v poslední čtvrtině.

Na začátku získali domácí náskok osmi bodů, až pak se prosadilo Olomoucko a začalo svoji ztrátu stahovat. Na konci 8. minuty se dokonce po nájezdu Olborta dostalo na chvíli do vedení 20:21, vzápětí ovšem inkasovalo devět bodů v řadě a první čtvrtinu prohrálo 23:29, když svoji střelu současně s klaksonem proměnil Adamu.

Střelci na obou stranách se činili také ve druhé čtvrtině. Sršni po sérii trojek odskočili na 42:30, hráči BK REDSTONE pak přidali a v 19. minutě snížili na 44:45, když devíti body v řadě táhl ofenzivu Adamu. Na konci poločasu hosté povolili v obraně, přesto po dvaceti minutách prohrávali přijatelným rozdílem 47:51.

Hráči Písku se chtěli ve svém posledním domácím zápase rozloučit s fanoušky výhrou a díky enormní snaze se prokousali k výsledku 65:51 ve 24. minutě. Hanáci odpověděli devíti body za sebou a Sršně tím pořádně rozhodili. Hosté toho využili ke srovnání na 71:71 po třetí desetiminutovce.

Na začátku posledního dějství si domácí rychle vypracovali náskok sedmi bodů a právě tato pasáž rozhodla o vítězi. Olomoucko smazalo svoji ztrátu na rozdíl tří bodů, Sršni ale dokázali kontrovat a v závěru si výhru pohlídali.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Vědecká knihovna v Olomouci

Katalog firem » Kultura a umění » Knihovny

Vědecká knihovna v Olomouci (VKOL) plní funkci univerzální krajské knihovny podle knihovního zákona č. 257/2001 Sb. Knihovna poskytuje knihovnické a informační služby pro téměř 16 000 ...