Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dohrávka: Zora přeskočila Písek v tabulce

Sport

13.1.2022

Autor: Petr Pelíšek

Ve středeční dohrávce 13. kola interligy hrály házenkářky DHK Zora Olomouc doma proti Písku. Zora vstoupila do nového roku dobře, zvítězila 34:26.

V úvodní přetahované tahaly za delší konec až do 14. minuty přitom právě hostující hráčky, pak ale Zoru nasměrovala do dvoubrankového vedení povedená minuta hry. Záhy po gólech Magdy Kašpárkové a Kláry Sovové vedla Olomouc už 9:5. Během závěru první půle se Sokolu povedlo stále narůstající náskok soupeře přibrzdit, po dvou brankách Pokorné a trefě Nely Noskové se oba celky rozcházely do kabin za stavu 15:11 pro Zoru. Ta postupně vybudovaný náskok nepustila, ve druhém poločase si ho poctivě hlídala. Pomohla jí také výrazná pasáž mezi 36.-40. minutou, kdy se prosadily hned čtyři domácí hráčky, zatímco Písek neskóroval ani jednou. Vysoké průběžné vedení nakonec Olomouc dotáhla k vítězství 34:26 a přeskočila v tabulce právě Sokol, nově je šestá.

„Jsem rád, že toto vítězství přišlo. Čekání na jarní zápas bylo dlouhé, pořád se trénovalo a čekali jsme, co z tohoto utkání vyjde. Myslím, že výsledek o osm branek s Pískem je uspokojivý, tak jsme si to nějak představovali. Přesto se nerodil snadno, Písek nesložil zbraně. I když prohrával a pořád do toho šlapal možná až do pětapadesáté minuty, kdy už to bylo rozhodnuté. Samozřejmě jsme udělaly chyby, bylo pro nás to první utkání po pauze," řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

„Z naší strany nešlo o povedené utkání. Bylo vidět, že jsme ještě unavené. Vrátily jsme se z Islandu v úterý brzy ráno, takže holky neměly vlastně ani den odpočinku. Nicméně nás to neomlouvá, přístup byl takový, jaký byl. V první fázi nám nevycházel útok, měly jsme asi sedm tyčí a dalších spálených šancí. Trestaly jsme se tak trochu samy, nebyl to z naší strany povedený zápas," řekla písecká trenérka Kateřina Hromádková.

DHK Zora Olomouc – Sokol Písek 34:26 (15:11)

Rozhodčí: Valášek Mojmír, Vychodil Jaroslav.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip