Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dobré místo pro život se snaží pomáhat potřebným i bez tradičního vánočního stánku

Zprávy z regionu

3.12.2021

Autor: red

V posledních letech měl na olomouckých vánočních trzích vždy své pevné místo stánek Dobrého místa pro život. Výtěžek z prodaných punčů na tomto stánku putoval na pomoc organizacím, které zastřešují osoby se sociálním znevýhodněním. Od miminek v bývalém kojeňáčku až po lidi s Alzheimerovou chorobou. S každým vypitým punčem vás pak mohl hřát pocit, že někomu pomáháte. Letos byl však stánek v provozu jen pouhý týden...

Foto: Dobré místo pro život

Stánek Dobrého místa pro život jste za normálních okolností na vánočních trzích nemohli přehlédnout. Vždy kolem něho bylo živo – všude plno lidí, kteří chtěli pomáhat. Prodejem punče a řemeslných výrobků zde spolek Dobré místo pro život získával finanční prostředky pro řadu organizací, o které se stará. 

Jednou z takových organizací je i Společnost pro ranou péči, pobočka pro rodinu Olomouc. Ta se stará v Olomouckém kraji asi o 150 rodin, kterým se narodilo dítě těžce nemocné nebo s postižením. Přes dvacet těchto rodin je velmi ohrožených chudobou, těm se snaží pomáhat jak materiálně, tak i dovozem potravin. "Výtěžek z prodeje punčů ve stánku Dobrého místa pro život měl sloužit k zakoupení dárků právě pro tyto děti, měl tak splnit 54 dětských přání. Bohužel zrušení trhů a zavření stánku to neumožní. Proto se obracíme s prosbou na vás, pomozte, prosím, se splněním snů pro tyto děti," žádá veřejnost předsedkyně spolku Dobré místo pro život Věra Zukalová. Na webových stránkách Dobrého místa pro život najdete seznam přání těchto dětí.

"Letos jsme poprosili provozovatele vánočních trhů, aby náš stánek umístili vedle stánku Lions Clubu Olomouc a těšili jsme se na spolupráci. Bohužel naše sousedské vztahy opět narušila proticovidová opatření, což mne mrzí. Oslovila jsem kolegy s prosbou o pomoc Rané péči a ti neváhali a zarezervovali si již téměř polovinu dárků. Moc si této podpory vážím a děkuji za rychlou reakci a propojení," doplňuje Věra Zukalová.

Lions Club je jedna z největších humanitárních organizací, která se angažuje zejména při pomoci zrakově postiženým. "Není to poprvé, kdy jsme se rozhodli podpořit aktivity spolku Dobré místo pro život. Zajímáme se o život sociálně znevýhodněných skupin v Olomouci a těší nás, že naše spolky nehrají na to, kdo dá víc, ale jde jim o společnou věc – pomoci lidem v nouzi," dodává závěrem prezident Lions Clubu Olomouc Zdeněk Svozil.