Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do jarního úklidu se vedle technických služeb zapojí i dobrovolníci

Zprávy z regionu

26.3.2019

Autor: red

Město čeká jarní očista. Úklid po zimě zahájily Technické služby města Olomouce - čeká je více než 350 kilometrů chodníků a téměř 290 kilometrů vozovek. V rámci celostátní akce Ukliďme svět, ukliďme Česko budou s úklidem pomáhat i dobrovolníci.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Každý rok provádějí pracovníci technických služeb ruční i strojové čištění chodníků a vozovek. Pryč musí štěrk a drť ze zimní údržby. Nejdůležitější položkou úklidu je pak blokové čištění, které postupně probíhá v jednotlivých městských částech. V případě blokového čištění žádají technické služby o spolupráci veřejnost. "Aby byl úklid efektivní, je nutné dodržovat zákaz parkování ve stanovený den čištění. Pokud totiž v daném úseku zůstanou zaparkovaná auta, je blokové čištění neúčinné," upozorňuje provozní náměstek Technických služeb města Olomouce Jiří Fryc.

Ukliďme svět, ukliďme Česko
Kromě běžného jarního úklidu se i letos pracovníci technických služeb a nahlášení dobrovolníci zapojí do celostátní kampaně Ukliďme svět, ukliďme Česko. Pro organizace a firmy je vyhlášena na 5. dubna, veřejnost se může připojit v sobotu 6. dubna. Dobrovolníci se zaměří hlavně na úklid černých skládek a technické služby hladkému průběhu akcí pomohou odvozem nasbíraného odpadu a poskytnutím pytlů nebo rukavic. Veškeré informace o akci naleznete zde.

Reklama

Vinotéka Petry Kobzové

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Zaměřujeme se na širokou nabídku moravských jakostních vín, vín v přívlastku i vín dovezených ze zahraničí.