Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do Olomouce se vrací Noční běh pro Světlušku. Na podporu nevidomých se poběží už tento týden

Zprávy z regionu

26.4.2022 aktualizováno 2.5.2022 13:02

Autor: red

Světluška, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, pokračuje v jedenácté sérii charitativního Nočního běhu. Ten se v Olomouci uskuteční ve čtvrtek 5. května a již tradičně se poběží v Bezručových sadech. Díky každoroční účasti běžců se za deset let pořádání Nočních běhů pro Světlušku podařilo získat na pomoc nevidomým neuvěřitelných 20,6 milionů korun. Přispějte i vy malou částkou za startovné a užijte si běh s rozsvícenými čelovkami. ;)

Ilustrační foto

Foto: Viktor Poláček

Olomoucký Noční běh pro Světlušku startuje ve čtvrtek 5. května od Atletického klubu v Bezručových sadech. Registrace na místě bude probíhat už od 19 hodin, start samotného běhu je v plánu na 21 hodin. Běžci budou mít na výběr z jednoho (2,3 km), nebo dvou (4,6 km) okruhů. Není přitom nutné běhat, trasu lze klidně jen projít. Vítáni jsou zájemci všech věkových kategorií, kteří chtějí podpořit dobrou věc. Registrovat se mohou také firmy, které podpoří své zaměstnance ve sportovních aktivitách, a navíc udělají dvojnásobnou radost. Do běhu se opět zapojí zrakově postižení sportovci, které Světluška již 18 let podporuje v aktivním životě. Registrace na běhy jsou spuštěny na www.behprosvetlusku.cz

Součástí vstupenky je pro každého účastníka sportovní vak a dle vlastního výběru buď s multifunkčním šátkem nebo s čelovkou. Protože letošní účastníky láká na běh ve všech městech claim "Skoč na Noční běh pro Světlušku", bude součástí doprovodného programu také vystoupení a workshopy sportovního týmu JUMP IT, o hudební rozproudění se postará kapela Endorfiny.

Za konceptem kampaně "Skoč na Noční běh pro Světlušku" stojí David Podhola, jeden ze zakladatelů akce. Ve spolupráci s producentem Jakubem Drocárem ze společnosti PUNK FILM a režisérem Petrem Dvořákem natočili "skákací" videopozvánku na letošní běžeckou tour. V té po boku Davida Švehlíka, Judit Bardos a Pavla Batěka účinkuje také herec a režisér Milana Šteindler, který se stal pro letošní rok tváří běhů. "Právě Milan s vtipem dokazuje, že se běžcem s vyšším posláním může stát opravdu každý. Stačí si jen skočit s námi zaběhat. Právě na této jednoduché významové paralele stojí letošní komunikace. Ve výskoku se naši aktéři změní vždy v běžce s čelovkou, respektive ve světlušky," dodává David Podhola k námětu letošní kampaně.

O Světlušce

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá těžce zrakově postiženým. Už od roku 2003 se Světluška snaží dělat radost hned dvakrát, a to jak nepřetržitou finanční pomocí zrakově postiženým, tak pořádáním osvětových a zážitkových aktivit pro všechny dárce. Shromážděné finanční prostředky do sbírky Světluška rozděluje celoročně nevidomým a slabozrakým žadatelům bez ohledu na věk. Více na www.svetluska.net