Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do Olomouce přijíždí americký kytarista Nick Schnebelen. Muzikant, který má hudbu v krvi už po generace

Kultura

17.10.2019

Zuzana Doleželová

Když hledáte jméno Nick Schnebelen, určitě narazíte na přívlastky typu talentovaný, pilný, špičkový nebo originální. Tenhle americký kytarista ověnčený mnoha cenami uchvacuje fanoušky blues a bluesrocku po celém světě. Nyní zavítá i do Olomouce.

Nick Schnebelen je kytarista, jenž má na kontě řadu cen, namátkou The Albert King Award - Best Guitarist (2008) nebo Blues Music Award - Band of the Year (2014) a další. Hudbu má tenhle jednačtyřicetiletý Američan v krvi po dlouhé generace. Jeho rodiče byli profesionální muzikanti, jeho babička zpívala v big bandu, dědeček hrál na kytaru, pradědeček byl rovněž hudebníkem. Nick se muzice věnoval odmala, vystudoval klasiku a jazz, a jak sám říká, právě natolik odlišné zkušenosti, jakými byla hra v orchestru a vystupování v jazzové kapele, mu pro jeho kariéru daly strašně moc. Rychle si získal pověst špičkového kytaristy i výborného zpěváka se zajmavým projevem.

Syrovost jeho bluesové kytary i parádní vokální přednes uchvacuje fanoušky bluesového a bluesrockového žánru po celém světě. V březnu 2019 spatřila světlo světa jeho sólová deska Crazy All by Myself, s níž je momentálně na turné. Společně s ním se na olomoucké zastávce představí Cliff Moore na basu a Adam Hagerman na bicí.

Koncert se uskuteční v Bounty Rock Cafe už v pátek 18. října ve 20:00. Vstupné je 450 korun a lístky pořídíte i na místě.