Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do Olomouce dorazí Doogie White! Jediný koncert v republice si můžete užít už 7. března

Kultura

5.3.2019

Autor: Zuzana Doleželová

Skotský zpěvák Doogie White, bývalý frontman slavných formací jako Rainbow, Michael Schenker Group nebo bandu Yngwieho Malmsteena, přijede do Olomouce se sestavou dalších špičkových muzikantů už 7. března. Jediný koncert v České republice si můžete vychutnat v Bounty Rock Cafe.

Douglas "Doogie" White se narodil 7. března 1960 ve skotském Motherwell. Od roku 1984 působil v kapele La Paz. Natáčel s Cozy, s Pink Cream 69. Jako zásadní je považováno jeho účinkování v kapele Rainbow po boku Ritchieho Blackmora. Rovněž koncertování s Yngwie Malmsteemem patří k nezapomenutelným. Za zmínku též stojí jeho působení v dánském projektu Cornerstone. Vydal sólové album, zajímavá je deska WAMI, kterou nahrál s takovými jmény, jako jsou Vinny Appice, Marco Mendoza a Iggy Gwadera. V letech 2011 až 2016 spolupracoval s Michaelem Schenkerem, s nímž se v nadcházejících měsících chystá na tour k albu Resurrection, které vyšlo v loňském roce. Formace Michael Schenker Fest navíc připravuje na srpen letošního roku novou desku.

Spolu s Doogie Whitem se na olomouckém koncertě představí kytarista Nazzareno Zacconi, bubeník Alessio Palizzi a baskytarista Keyser Söze.

Doogie White vystoupí v Bounty Rock Cafe už ve čtvrtek 7. března od 20:00. Vstupenky pořídíte za 599 korun tady nebo přímo v klubu. Místa se nerezervují - kdo dřív přijde, ten sedí. :)