Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do Bounty přijedou američtí GravelRoad

Zprávy z regionu

19.9.2019

Autor: Zuzana Doleželová

Už v sobotu přivítá Bounty Rock Cafe hard-blues-rockery GravelRoad. Tahle parta ze Seattlu nedávno vydala osmé studiové album Crooked Nation a v rámci podzimního turné přijede i do České republiky.

"Převažující dojem z posledních tří desek amerických hard-blues-rockerů GravelRoad připomínal Black Sabbath na tripu po deltě řeky Mississippi. Bluesové základy se přirozeně snoubily s bahnitými riffy, ale i zasněností letu vnitřními vesmíry. Nové album Crooked Nation je jako facka, která z tohoto snění vytrhuje. A realita po probuzení prostě není hezká, zvláště do éry, v níž se odhaluje pokřivenost vlastního národa. A že GravelRoad vypovídají hlavně o americké realitě, je podružné," píše v čerstvé recenzi Jiří Vladimír Matýsek. Nové album obsahuje deset písní a představuje řadu skladeb, které magicky spojují hru kytar se šlapající rytmickou sekcí.

Členy GravelRoad spojuje čistá láska k hudbě a radost z hraní, což je evidentní na každém jejich koncertu. Charakteristický je naléhavý zpěv, zvuk bluesové kytary, přesná baskytara a bubeník jak od Led Zeppelin, takže o kvalitě téhle party není pochyb.

Koncert startuje ve 20:00 a vstup je 399 korun.