Do Bounty Rock Cafe míří Clive Bunker, bubeník z první sestavy Jethro Tull - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

Do Bounty Rock Cafe míří Clive Bunker, bubeník z první sestavy Jethro Tull

Kultura

15.6.2024

Jan Procházka

Na prvních čtyřech albech Jethro Tull seděl za bicími Clive Bunker. Bubeník kapelu opustil záhy po vydání legendární desky Aqualung, tím ale jeho kariéra neskončila, naopak, nabrala obrátky. Dnes sedmasedmdesátiletý hudebník má na kontě spolupráce s mnoha dalšími slavnými jmény. A teď si jeho vystoupení budou moci vychutnat fanoušci v Bounty Rock Cafe, kam přijede 18. června. Doprovodí ho kapela fenomenálního italského kytaristy a zpěváka Riki Massiniho.

CLIVE BUNKER (UK) ex Jethro Tull

Bounty Rock Cafe
Úterý 18. 6. 2024 / 20:00
Vstupné: 399 CZK v předprodeji, 450 CZK na místě

Clive Bunker – bubeník slavných Jethro Tull – přijede do Olomouce se speciálním bluesrockovým koncertním programem. “Určitě stojí za pozornost, že se Clive Bunker spojil s opravdu fenomenálním italským kytaristou a zpěvákem Riki Massinim. Ten platí za jednoho z nejlepších bluesových kytaristů v Itálii, ale dobře ho znají po celé Evropě, kam vyráží se svými projekty nebo jako teď, s kapelou doprovodit legendárního bubeníka,” říká pořadatel Dušan Neumann. V jeho klubu Bounty Rock Cafe hudebníci vystoupí 18. června od 20 hodin.

Fanoušci se mohou těšit na koncertní program plný autorské tvorby i skvělých bubenických sól. “Nebude samozřejmě chybět ani vzpomenutí na Bunkerovo působení v Jethro Tull,” slíbil Neumann. Clive Bunker hrál už v první sestavě této legendární kapely, nahrál s ní čtyři alba This Was (1968), Stand Up (1969), Benefit (1970) a Aqualung (1971). Poté hrál v mnoha dalších kapelách včetně slavných  Manfred Mann, doprovázel Glenna Hughese a v roce 1998 vydal své jediné sólové album Awakening, na kterém se objevili i spoluhráči z Jetrho Tull Ian Anderson a Martin Barre. 

Jan Procházka