Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: zpěvačka Katarzia, Cesta kolem světa i výlet trabantem

Tipy a názory

11.4.2019

Lenka Šimková

Co přinese čtvrtek? Předposlední pracovní den tohoto dubnového týdne nabídne zajímavý program pro milovníky hudby, filmu i divadla. Podívejte se sami.

KAM ZAJÍT?

10:00 / Festival Olmützer Kulturtage / Olomouc
14:00 / Bohemian Rhapsody / kino Metropol
14:00 / Speak-dating v kavárně Õde / Kavárna ÕDE
16:30 / Místo činu: Pécsi Mühely / Muzeum umění
16:30 / Cesta kolem světa: Ukrajina / Knihovna města Olomouce
17:00 / Turnaj v Osadnících / DDM Olomouc
17:30 / Trabantem tam a zase zpátky / kino Metropol
19:00 / Kouzelné tóny harfy / Reduta
19:00 / Zvonokosy / Moravské divadlo
19:00 / Kabaret nahatý Shakespeare / ZMĚNA / Divadlo Tramtarie
19:00 / Všichni živí / Pourtant personne n’est mort / Divadlo hudby
19:00 / Katarzia / Divadlo na cucky
20:00 / Teroristka / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví britský žurnalista a bývalý moderátor motoristického pořadu Top Gear Jeremy Clarkson (*1960) a brazilská supermodelka Alessandra Ambrosio (*1981).

Svátek má Izabela

V rámci Festivalu Bonjour Olomouc se dnes od 14:00 můžete zastavit do kavárny Õde, kde si popovídáte s rodilým mluvčím. Jako motivace je pro všechny odvážlivce, kteří uplatní svou francouzštinu, připravena káva zdarma! V Muzeu umění probíhá v těchto dnech výstava Místo činu, která představuje více než stovku děl pěti členů maďarské neo-avantgardní skupiny Pécsi Műhely. V 16:30 pak můžete zajít na komentovanou prohlídku, kterou vás provede spoluautor výstavy Ladislav Daněk. Ve stejný čas můžete zajít do Knihovny města Olomouce na pobočku v Jungmannově ulici, kde na vás bude čekat vzdělávací beseda z cyklu Cesta kolem světa. Přednáška vám přiblíží Ukrajinu, její obyvatele i kulturu. A velká cesta kolem světa vás čeká také v kině Metropol, kde od 17:30 uvidíte poslední výpravu žlutých trabantů napříč kontinenty. Film Trabantem tam a zase zpátky definitivně dokazuje, že není třeba drahých terénních vozů, aby člověk projel celý svět a zažil jeden z nejdojemnějších návratů. Vstupné je 130 korun a lísky koupíte tady.

V 19:00 uslyšíte v Redutě další z koncertů Moravské filharmonie, tentokrát jsou na programu Kouzelné tóny harfy. Jestli ale raději dáváte přednost divadlu, tak zajděte do Moravského divadla na populární český muzikál Zvonokosy, který je brilantní satirou na maloměšťácké mravy a pokrytectví. Pokud jste se těšili (a chystáte se) na Kabaret nahatý Shakespeare v Divadle na Šantovce, tak POZOR! Z technických důvodů se večerní představení odehraje v Divadle Tramtarie namísto původně plánovaného Divadla na Šantovce. Upozorňujeme však, že díky změnám nejsou místa v hledišti číslovaná. V Divadle na cucky pak v 19:00 vystoupí slovenská zpěvačka a písničkářka Katarzia, ovšem její koncert hlásí již delší dobu vyprodáno. A máme i jeden tip pro filmové diváky. V kině Metropol uvidíte ve 20:00 novou českou komedii Teroristka s Ivou Janžurovou v hlavní roli. Ta, coby učitelka v důchodu, se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou, pořídí si zbraň a rozhodne se zbavit místního mafiána. Vstupné je 130 korun a lístky seženete tady

Hezký čtvrtek!