Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: zmrtvýchvstání Gaia Mesiah, divadlo a poslední husy

Tipy a názory

14.11.2017

Autor: Jan Procházka

Úterý je tady! Jaké bude? Mrazivé, ale víme o pár místech, kde vaše podzimem promrzlé kosti pookřejí... A zdaleka vás nezvu jen do hospody, aby bylo jasno! Tak se pojďme podívat, co nás dnes čeká.

Marka Rybin se po rozpadu skupiny Gaia Mesiah neztratila, září za mikrofonem Skyline. Teď se ale legendární parta vrací a její front žena nemůže chybět! Dnes večer v Esku! Marka Rybin se po rozpadu skupiny Gaia Mesiah neztratila, září za mikrofonem Skyline. Teď se ale legendární parta vrací a její front žena nemůže chybět! Dnes večer v Esku! Foto: Jan Procházka

Svátek má dnes Sáva, což je, ač to tak nezní, jméno mužské. Podle databáze jmen se jím aktuálně honosí celý jeden muž. Otázku, zda chudáka nepopulárního Sávu nenahradit třeba Jackem nebo Fredem, nechám raději bez odpovědi. Třeba jsem někoho inspiroval a už zítra se statistiky změní. Milí rodičové, chcete-li být opravdu originální, zde je prostor! Ale pojďme domů, do Olomouce.
Bude nám zima, slibují předpovědi. Facebook mi dokonce vyhrožoval třemi stupni pod nulou, poněkud serioznější informace z hydrometeorologického ústavu hovoří o třech až šesti. No, rozhodně nic moc, shodneme se snad. Nevím jak vás, ale mě to táhne do tepla. Pár podniků v těchto dnech stále nabízí husí menu, a co může být víc fajn než teplo, husa a vychlazený Chomout? Ale nechci napovídat, i tuhle otázku nechávám otevřenou. Pokud vás ale má idea zaujala, doporučím vaší pozornosti náš svatomartinský přehled. Abyste si mohli tu svou chvilku s husou patřičně naplánovat třeba už ráno.
Teplo bývá i v divadle. Taky tam neprší. Všechny tři olomoucké scény dnes nabízí opravdu zajímavé kousky. Moravské divadlo operetu Země úsměvů. Ta je opravdu vymazlená. Pokud holdujete lehčímu žánru, nebudete zklamaní. Od tvůrců Noci na Karlštejně tamtéž! A pozor, lístků už moc není! Divadlo na cucky dává Mate, autorské představení z pera své umělecké šéfky Silvie Vollmannové. Vezme vás do života dvou vysokoškoláků – typických flákačů a pařmenů. Jejich svět se točí kolem průšvihů, které ovšem až tak typické nejsou. Zní to dobře, ne? V hlavních rolích mladí a krásní Bořek Joura a Viktor Zavadil.
Pozval bych vás i do Tramtarie na jejich pikantní hru Sex zadarmo nedostaneš, ale nemůžu. Je totiž vyprodáno. A pokud už máte koupený lístek, netřeba vás zvát, že? Leda na některou z repríz, jenže ouha. Po lístcích je až do prosince veta. A netáhne jen ten sex, ale především opravdu skvělé představení. Určitě to zkoušejte, protože tahle věc vás nejen rozesměje, ale dostane se vám doslova pod kůži.
A na závěr jedno zmrtvýchvstání. Ultimátní ženská partička (jak by napsal hudební redaktor) Gaia Mesiah se vrací na pódia. Kdo zažil koncerty před jejich rozchodem před lety, ví, co je to Živel. A kdo zažil v posledních letech koncert Skyline s Markou Rybin před mikrofonem, tuší, že Živel se nevyčerpal a obnovená Gaia bude kombinací hurikánu, povodně a zemětřesení. A kdo nezažil, měl by dnes do S-klubu taky zajít. 
Tak pěkné úterý a nezapomeňte šálu. Ať už věříte Facebooku, nebo rosničkám z Komořan.

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

LÉKÁRNA U PÖTTINGEA

Katalog firem » Zdravotnictví » Lékárny a farmaceutické produkty

Doprava po Olomouci ZDARMA. Nabízíme široký sortiment zboží, homeopatii, léčebnou kosmetiku aj. Máme nejnižší doplatky na léky v Olomouci. Poskytujeme dermatokosmetické poradenství, poradens...