Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: vinná degustace, Asie na koloběžce i jednání kulturní komise

Tipy a názory

7.2.2019

Lenka Šimková

Je tu čtvrtek! Zajít můžete do kina, divadla, na cestovatelskou přednášku i na degustaci vín. A pokud se zajímáte o kulturní dění ve městě, tak si nenechejte ujít jednání kulturní komise..

KAM ZAJÍT?

14:00 / Prezentace projektů a významných kulturních akcí / Magistrát
17:00 / Rudolf Jan | Muž, jehož srdce bilo pro Olomouc / Mozarteum
17:30 / Na střeše / kino Metropol
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / ZABIJÁK JOE / Divadlo na cucky
19:00 / R. Vencl – M. Doleželová: Když se zhasne / Divadlo hudby
19:00 / Asie na koloběžce / Divadlo na Šantovce
19:00 / Řízená degustace vín / Nabalkoně
20:00 / Marie, královna skotská / kino Metropol
Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví hudebník a komik Ivan Mládek (*1942), česká herečka Jana Preissová (*1948), herec Miroslav Donutil (*1951), český výtvarný umělec František Skála (*1956) a americký herec Ashton Kutcher (*1978).

Svátek má Veronika

Jestli vás zajímá kulturní dění a chcete vědět, co se v oblasti kultury v Olomouci chystá, tak neváhejte a přijďte na jednání kulturní komise, které bude probíhat od 14:00 v budově magistrátu. V 17:00 můžete zajít na zajímavou přednášku Jindřicha Forejta do Arcidiecézního muzea. Během přednášky se blíže seznámíte s postavou Rudolfa Jana Habsbursko-Lotrinského, od jehož jmenování olomouckým arcibiskupem letos uplyne 200 let. Vstup na přednášku je zdarma a více se dočtete zde. Do kina Metropol můžete zajít na druhý celovečerní film v režii Jiřího Mádla s názvem Na střeše. V tomto filmu měl hlavní roli původně ztvárnit Jan Tříska, ale kvůli jeho tragické nehodě byl do role nevraživého profesora obsazen Alois Švehlík. Vstupné je 150 korun a lístky seženete tady →

Pokud máte chuť dnešní večer strávit v divadle, tak zajděte třeba do Tramtarie na nekompromisní a lehce nahořklou komedii Sex zadarmo nedostaneš. Dokonce ještě zbývají vstupenky (a to se moc často nestává), tak neváhejte ;) Lístky seženete i na hru Zabiják Joe v Divadle na cucky. Místa si rezervujte tady a obě představení začínají v 19:00. Moravské divadlo dnes uvede oblíbenou hru Když se zhasne v Divadle hudby, ale bohužel, je vyprodáno. Jestli máte rádi cestovatelské přednášky, tak zajděte v 19:00 do Divadla na Šantovce, kde si poslechnete zajímavý příběh Marka Jelínka o tom, jak projel osm tisíc kilometrů po Asii na koloběžce. Vstupenky koupíte tady. Kabaretní scéna Nabalkoně chystá od 19:00 řízenou degustaci vína pod vedením sommeliérů. Kvůli omezené kapacitě je však nutné provést rezervaci předem na tel.:721 930 233 nebo e-mailem: degusatcevin@gmail.com.Cena je 350 korun a zahrnuje sedm vzorků vín, něco na zub a něco na zapití.

Krásný čtvrtek!