Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 32.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: vánoční trhy, kluziště, Napoleon i Hunger Games

Dnešek

4.12.2023

Lenka Šťastná

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Podívejte se, co všechno přinese začátek pracovního týdne v Olomouci.. ;)

Kam zajít?

10:00 / Vánoční trhy / Horní a Dolní náměstí
10:00 / Kluziště a vyhlídkové kolo / Tržnice
10:00 / Podcasty / Knihovna města Olomouce
17:00 / Adventní čas na Olodvorku / Olodvorek
18:00 / Jan Svatoš: Tajemství přemyslovských artefaktů / Arcidiecézní muzeum

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

V plném proudu jsou v Olomouci vánoční trhy. Na Horním i Dolním náměstí vás čeká stánkové městečko s vánočním jarmarkem, kde si nakoupíte vánoční ozdoby, drobné dárky, perníčky i další dobroty. A samozřejmě nechybí ani punč. 

Na Tržnici je pak v provozu vyhlídkové kolo a kluzište. Ve všední dny je na něm dopolední čas vyhrazen pro školy, širší veřejnost si zde může zabruslit od 13 do 20 hodin. O víkendech je otevřeno už od 10 hodin a na místě funguje i půjčovna bruslí. Vstup na ledovou plochu je zdarma a přesný harmonogram bruslení naleznete zde →

Adventní atmosférou ožil také Olodvorek ve vnitrobloku na Dolním náměstí. Až do Vánoc se zde návštěvníci mohou těšit na téměř každodenní kulturní program. Mimo venkovní zázemí se letos otevřely i doposud skryté místnosti v průjezdu vnitrobloku, kde se lidé mohou schovat před nepříznivým počasím a nasát magickou atmosféru umocněnou punči, jak ve variantě alko pro dospělé, tak nealko pro děti. Otevřeno je dnes od 17 hodin, od 19 hodin zde zahraje kapela HiFive vokální kvintet.

Pokud si naopak od všudypřítomné vánoční atmosféry chcete trošku oddychnout, tak můžete zajít třeba do kina. V Premiere Cinemas v Šantovce jsou na programu novinky jako Hunger Games: Balada o ptácích a hadech - snímek, který se odehrává více jak 60 let před posledním dílem, díky čemuž mohou diváci poznat trochu z minulosti Corionaluse Snowa, budoucího ředitele Panemu.

Vidět zde můžete také historický film Napoleon. Epické drama zachycuje život francouzského císaře Napoleona Bonaparte, jeho vzestup k moci a vztah k životní lásce Josephine.

A na své si v Premiere Cinemas přijdou i děti. S nimi můžete zajít na animovaný snímek Přání či na Mlsné medvědí příběhy: Na pól!.

Hezké pondělí!