Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 13.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: varhanní prohlídka i koncert, divadelní smršť a uzavřené náměstí Republiky

Tipy a názory

16.9.2019

Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je pondělí. Jaké tentokrát bude? Na své si přijdou nejen divadelní fanoušci, ale zajít můžete i na varhanní prohlídku a koncert. A začíná také Evropský týden mobility v rámci kterého se připravte na uzavírku náměstí Republiky pro automobily.

KAM ZAJÍT?

14:00 / Evropský týden mobility / náměstí Republiky
17:30 / Strickland Double: Pestrobarvec petrklíčový / kino Metropol
17:30 / Varhanní prohlídka / Kostel sv. Mořice
19:00 / Dialog smyčců a varhan / Kostel sv. Mořice
19:00 / Prostři mě! / Divadlo Tramtarie
19:00 / Jsem do tebe / Divadlo na cucky
19:00 / Když se zhasne / Divadlo na Šantovce
20:00 / Strickland Double: Takové krásné šaty / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví zpěvák Stanislav Hložek (*1954), americký kouzelník David Copperfield (*1956) a americká herečka Alexis Bledel (*1981).

Svátek má Ludmila

Dnešním dnem začíná kampaň Evropský týden mobility, která potrvá až do 22. září a jejím hlavním tématem je nárůst individuální automobilové dopravy ve městě. V rámci programu se na celý týden uzavře náměstí Republiky pro automobilovou dopravu, čímž chce město nasimulovat možné využití veřejné plochy pro jiný účel, než je stávající parkoviště. Na místě budou každý den probíhat odborné a veřejné besedy, podrobný program naleznete zde →

Pokud máte rádi zvuk Englerových varhan v chrámu svatého Mořice, zajímá vás jejich historie, jak takový nástroj funguje, nebo z čeho se vůbec skládá, tak si určitě nenechte ujít dnešní varhanní prohlídku, která se koná v rámci 51. ročníku Mezinárodního varhanního festivalu od 17:30. Vstup na ni je 30 korun a provede vás vynikající varhaník a dramaturg festivalu Karel Martínek. Na stejném místě pak od 19:00 proběhne další z varhanních koncertů, tentokrát uslyšíte Dialog smyčců a varhan a vstupenky jak na koncert, tak na varhanní prohlídku můžete koupit tady →

Jestli ale máte chuť na divadelní večer, tak v 19:00 můžete zajít třeba do Divadla Tramtarie na komedii z naší mediální současnosti, jejíž děj je zasazen do prostředí reality show. Na Prostři mě! ještě zbývají vstupenky a koupíte je tady. To Divadlo na cucky uvede ve stejný čas inscenaci Jsem do tebe, která, kromě jiného, přibližuje důvěrně známé situace ze života zamilovaných. Lístky za 170 korun si rezervujte tady. A na divadelní večer láká i Divadlo na Šantovce. To rovněž v 19:00 má na programu inscenaci z produkce Moravského divadla s názvem Když se zhasne. Hra pojednává o manželském páru, který se nemůže nechat rozvést, i když by chtěl. Může za to předmanželská smlouva. Zbývá posledních pár vstupenek a koupíte je tady.

Hezké pondělí!