Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: úterý ve znamení filmu

Tipy a názory

24.10.2017

Autor: Jan Procházka

Máme tu úterý! Počasí nic moc, ideální den k zapadnutí třeba do kina. Podzimní filmová úroda je velice slibná. A pokud preferujete herce naživo, i divadla vás dnes uspokojí.

Drama matka! s Jennifer Lawrence dávají v Metropolu i Premiere Cinemas. Drama matka! s Jennifer Lawrence dávají v Metropolu i Premiere Cinemas. Foto: Depositphotos.com

"Mladá izraelská rodina, rabi Menachem a jeho žena Racheli Hartman s dítětem, se připravuje na cestu na Dálný Východ. To není v dnešní izraelské společnosti nic výjimečného. Menachem a Racheli mají ale ve Vietnamu, který je cílem jejich cesty, zcela konkrétní úkol a poslání. Založit a podpořit židovskou komunitu. Jejich odhodlání je nezměrné, avšak střet s realitou Ho Či Minova města přináší v mnoha ohledech procitnutí..." Tak zní anotace ke snímku Gut šabes, Vietname, který se v rámci festivalu Dny židovské kultury promítá dnes od půl deváté večer v Divadle hudby. Zní to zajímavě a vstup je zdarma.
Úplně jiný filmový zážitek nabízí Premiere Cinemas. Tam mimo jiné hrají katastrofický hit Geostorm: Globální nebezpečí. Ve zkratce: lidstvo postaví satelity, aby si podmanilo počasí. Jenže stroje se vzbouří a planetě hrozí vyhlazení... Oddechovka plná létajících autobusů, padajících mrakodrapů a ničivých vln tsunami se hraje v několika časech a vychutnat si ji můžete i ve 3D.
Pokud by mezi herečkami existoval žebříček podobně, jako je tomu v tenise, světovou jedničkou by aktuálně byla zcela určitě Jennifer Lawrence. A právě ona hraje hlavní roli v dramatu matka! Dávají ho nejen v Šantovce, ale od půl šesté také v Metropolu. Film, pod nímž je režijně podepsán Darren Aronofsky (Requiem za sen, Černá labuť) má skutečně hvězdné obsazení, představí se v něm i Javier Bardem a Michelle Pfeiffer. Tohle určitě chci vidět. ;-)
Milý výlet do minulosti pak nabídne kino Metropol v osm večer. První spoluprací režiséra Oldřicha Lipského a scenáristy Miloše Macourka se stala komedie Happy end. Snímek z roku 1967 s Vladimírem Menšíkem, Josefem Abrhámem či Jaroslavou Obermaierovou je vyprávěn pozpátku, jídlo skáče lidem zpět do talíře, gilotina se zvedá... Prostě zlatá šedesátá! 
A jeden nesmrtelný hit si můžete vychutnat i živě. V Moravském divadle hrají slavnou Noc na Karlštejně. Skvělé představení, pokud jste ho ještě neviděli! A lístků už je jen pár...
A ještě jeden divadelní tip, i když se opakujeme. v Tramtarii hrají i dnes Annu Kareninu. A opět je vyprodáno. Ale zbývají ještě nějaké lístky na listopad.
Tak tedy pěkné úterý! A třeba se potkáme v kině.

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941