Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: cestovatel v trabantu, Jiří Kolář i výluka

Tipy a názory

15.1.2019

Jan Procházka

Krásné úterý! Co se dnes v Olomouci bude dít? Pozveme vás na kulturu i jeden zajímavý sportovní zážitek.

17:00 / Trabantem do posledního dechu / kino Metropol
17:00 / VK UP Olomouc - Mladost Zagreb / Sportovní hala UP
18:00 / Interní koncert / Koncertní sál KEA
18:00 / Beseda s Jiřím Wilsonem Němcem / Český rozhlas Olomouc
19:00 / Už nikdy sám!  - derniéra / Divadlo na cucky
19:00 / Labutí jezero / Moravské divadlo
20:00 / Trabantem napříč kontinenty / kino Metropol
Jiří Kolář - výstava / Galerie Mona Lisa

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví herec David Prachař (*1959), bývalý srbský prezident Boris Tadić (*1958) a vůbec první český ministr informatiky Vladimír Mlynář (*1966).

Svátek má Alice

Jeden z nejznámějších českých cestovatelů současnosti Dan Přibáň podnikl už řadu cest po celém světě ve žlutém trabantu. Dosud nejnáročnější expedici - půlroční dobrodružnou výpravu po Tichomoří - dokumentuje nový Přibáňův film, který dnes dává kino Metropol v 17 hodin. Ve 20 hodin pak na projekci naváže beseda s autorem. 

Kniha Nakonec Olomouc je jednou těch, které mapují životní peripetie spisovatele Jiřího Wilsona Němce. Nejen tuto publikaci představí autor na besedě v Českém rozhlasu Olomouc. Začátek je v 18 hodin.

Úspěšné představení Nikdy sám! se dnes hraje v Divadle na cucky naposledy. Pokud jste jej ještě neviděli, máte poslední možnost! Derniéra v 19 hodin.

V Galerii Mona Lisa bude dnes zahájena výstava světoznámého výtvarníka a básníka Jiřího Koláře. Koná se u příležitosti jeho nedožitých 105. narozenin.

Slibovaná sportovní pozvánka: První letošní utkání odehrají olomoucké volejbalistky proti klubu Mladost Zagreb. V rámci Středoevropské ligy budou bojovat o důležité body do tabulky, které je mohou přiblížit k Final 4. Začátek utkání ve Sportovní hale UP je v 17 hodin.

A jedna zpráva z dopravy: dnes začíná výluka na vlakové trati mezi Olomoucí a ProstějovemVšechny vlaky kategorie R jsou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou v úseku Olomouc – Prostějov – Nezamyslice a opačně a souběžně vedeny odklonem přes Přerov. Všechny vlaky kategorie Os jsou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou v úseku Olomouc hl.n. – Prostějov hl.n. a opačně.