Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: talk show, osmdesátky i koncert pro první linie

Zprávy z regionu

21.1.2021

Jan Procházka

Dnes je čtvrtek, dvacátého prvního ledna dva tisíce dvacet jedna. Co se dnes bude dít?

Narozeniny dnes slaví ekonom Jiří Weigl (*1958), zpěvačka Emma Bunton (*1976), tenorista Plácido Domingo (*1941) a bývalý primátor Olomouce Martin Novotný (*1972).

Svátek má Běla

V Bílém domě sedí nový prezident. Náš prezident je sice pořád ten samý, ale po včerejšku už naočkovaný. Aplikace eRouška má nově citlivější algoritmus a vláda po více než deseti měsících hrdinného boje s covidem doporučila nosit místo roušek respirátory, které jsou prý účinnější. Tolik telegrafický přehled. Když už jsme u toho očkování. Včera jsme přinesli rozhovor s imunologem Michalem Křupkou a s farmakologem Janem Strojilem, kteří mimo jiné říkají, že očkování je jediná cesta, jak nesedět další dva roky zavření doma. Doporučujeme přečíst, ať už patříte k prvnímu či druhému táboru

Lékaři, sestřičky, hasiči, policisté i sociální pracovníci – ti všichni si zaslouží naše poděkování za svou obětavou práci, která je v současné nelehké době o to důležitější a potřebnější. Jako projev díků a vděčnosti všem bezejmenným hrdinům, kteří v tomto čase denně nasazují své životy v boji proti koronaviru, pořádá město Olomouc společně s arcibiskupstvím speciální koncert souboru Camerata Classica. Na streamovaném „Tříkrálovém koncertě pro Hrdiny z první linie“ zazní skladby z autorské dílny Johanna Sebastiana Bacha, W.A. Mozarta, Henryho Purcella, Jiřího Antonína Bendy či Antonia Vivaldiho v podání souboru Camerata Classica a sopranistky Markéty Israel - Večeřové. Sledovat ho můžete od 18 hodin prostřednictvím tohoto odkazu.

Že je Marek Novotný, majitel realitní kanceláře Dachi, dobrým vypravěčem a zajímavou osobností, se mohli naši čtenáři přesvědčit před časem, kdy jsme s ním vydali obsáhlý rozhovor. Naživo se s ním můžete seznámit dnes večer prostřednictvím pořadu TTalk, který živě přenáší Telegraph. Doporučujeme nevynechat!

"Pobřeží Francie, léto 1985, v rádiích zní The Cure, Bananarama a Rod Stewart. Šestnáctiletý Alexis potkává staršího, charismatického a tajemného Davida. Začíná přátelství plné plaveb na moři, výletů na motorce, nocí beze spánku, svobody a poznávání dospělého světa. Jenže se to zvrtne..." Režisér François Ozon se ve svém novém snímku vrací ke kořenům mistrovsky odvyprávěným příběhem, který dokonale zprostředkovává atmosféru poloviny osmdesátých let. Léto 85, dnes večer živě na streamu Metropolu.

A když jsme u online obsahu, Filip Harviš a Petr Šuráň z Nabalkoně Kabaretní scény včera vypustili do světa další díl svých satirických Telezpráv. Věnujte jim pět minut, dozvíte se třeba o závislostech na covid testech a další zaručené informace. Humoru totiž není nikdy dost. Zejména v této těžké době.

Mějte krásný den!