Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: startuje Jeden svět, chystáme Jarní speciál a Mora hraje v Plzni

Tipy a názory

18.3.2019

Lenka Šimková

Víkend je za námi a máme tady pondělí. Kde si start do nového týdne můžete zpříjemnit? Třeba v divadle, na zimáku i na zahájení festivalu Jeden svět. A něco speciálního pro vás chystáme i my...

KAM ZAJÍT?

18:00 / Jeden svět Olomouc 2019: slavnostní zahájení / kino Metropol
19:00 / Boží mlýny / Moravské divadlo
19:00 / Anna Karenina/ Divadlo Tramtarie
19:00 / Dramatický kurz SENior – Malý princ / ZRUŠENO PRO NEMOC / Divadlo na cucky
19:15 / Veřejné bruslení / zimní stadion

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví hokejový brankář Jiří Holeček (*1944), herečka a moderátorka Mahulena Bočanová (*1967), slovenský hokejový obránce Zdeno Chára (*1977) i ruský krasobruslař Alexej Jagudin (*1980).

Svátek má Eduard

Březen se přehoupl do své druhé poloviny, řada ski areálů o uplynulém víkendu ukončila zimní sezonu, a to znamená jediné. Že jaro už opravdu klepe na dveře :) My jsme nezaháleli a připravili jsme pro vás jarní speciál. Poradíme vám, která místa na jaře stojí za návštěvu i co nesmí chybět ve vašem šatníku. Speciál vyjde odpoledne a bude to stát za to ;) 

Dnešním dnem startuje 20. ročník mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, tentokrát s mottem Bezpečná blízkost. Během šesti dnů nabídne divákům sedmadvacet zajímavých dokumentů, výstavy, poutavé workshopy i koncerty. Slavnostní zahájení festivalu proběhne už dnes v 18:00 v kině Metropol. Zahajovacím snímkem je Anoteho archa, která poukazuje na současné změny klimatu, stoupající hladiny oceánů a hrozbu, kterou tyto jevy znamenají pro jeden ostrovní stát..

Pokud se na Jeden svět dnes nechystáte, máme pro vás i jiné tipy na dnešní večer. Zajít můžete třeba do divadla - to Moravské má od 19:00 na programu Boží mlýny. Působivý román Jana Vrby z roku 1919 je doplněn o dvanáct písní Jarka Nohavici. Vstupenky seženete tady. Divadlo Tramtarie zve ve stejný čas na strhující příběh ženy, která volí mezi dvěma osudovými muži - mezi klidem rodinného krbu a vášní mileneckého vztahu. Přesně taková je Anna Karenina v podání skvělé Jany Posníkové a vstupenky koupíte tady. Jestli dáváte přednost filmu před divadlem, tak nabídka Premiere Cinemas v Šantovce je opravdu lákavá a na výběr máte hned sedm různých filmů. Nebo si můžete večer zasportovat. Na zimním stadionu proběhne od 19:15 bruslení veřejnosti. Vstupné je jednotné 40 korun a brusle si musíte vzít vlastní, ty na stadionu nepůjčují ;) A na závěr jedna důležitá zpráva pro hokejové fanoušky. Dnes večer začíná čtvrtfinále hokejové Tipsport Extraligy a Mora od 19:00 nastoupí na ledě HC Škoda Plzeň, tak držte palce! 

Krásné pondělí!