Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: půlvánoční běh i kino pod širým nebem

Tipy a názory

21.6.2018

Autor: Jan Procházka

Pracovní týden se nám pomalu chýlí ke konci. Co se v Olomouci bude dít ve čtvrtek?

Namažte běžky, nabruste hole. Máte pocit, že jsme se zbláznili? Možná trochu. Právě dnes se totiž koná už tradiční půlvánoční běh na běžkách.

Foto: Jan Procházka

Namažte běžky, nabruste hole. Máte pocit, že jsme se zbláznili? Možná trochu. Právě dnes se totiž koná už tradiční půlvánoční běh na běžkách. Start bude tentokrát na pódiu před Šantovkou, kde bude připraven pro startující hodinový zábavný program. "Trasa povede přes Dolní náměstí k radnici, kterou již tradičně obkroužíme a vydáme se do cíle u baru Koktejly a sny v Uhelné ulici. Nezapomeňte tedy opravdu dobře namazat, protože tentokrát pojedeme do kopce i z kopce!" lákají pořadatelé. Tohle bude hodně dobré!

Veselo bude i v areálu letního kina. "Hřebík do rakve je rocková kapela neomezená škatulkou. Její hudba vychází z hard rocku, ale je zde zahrnut například blues, art rock, psychedelic rock..." zvou pořadatelé na koncert. Po jeho skončení zábava zdaleka nekončí. Jízda s Věrou Chytilovou naopak pokračuje. Dnes se bdue promítat snímek Sedmikrásky z roku 1966. "Dvě mladé ženy, Marie I a Marie II, se rozhodnou být zkažené, protože svět kolem nich je také takový. A tak začnou hledat jakoukoliv legraci. Spolu zamotají hlavu několika postarším pánům, které pak nechají zaplatit velkou útratu a nakonec je posadí do vlaku. Okradou toaletářku, zahrávají si se zamilovaným mladíkem… Ale to všechno jim nestačí, protože chtějí být ještě zkaženější. A také si uvědomují, že si jich lidé okolo nevšímají. Jednoho dne se dostanou do luxusního hotelu, kde je v sále připravena opulentní hostina. To je teprve ta pravá příležitost se vyřádit…" píše se v anotaci. 

Promítat se bude i na Korunní pevnůstce. "Burt a Verona spolu dlouho žili svobodně, ale teď čekají dítě a musí najít vhodné místo, kde by mohli zahájit společný rodinný život. Čeká je ještě dlouhá cesta k nalezení životní rovnováhy...." píše se v anotaci k snímku Všude dobře, proč být doma, který se bude dnes večer promítat. Prvních 30 diváků obdrží dobrotu zdarma, slibují pořadatelé.

Tak krásný čtvrtek!