Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: přehlídka severského filmu, Poslední aristokratka a Můžem i s mužem

Tipy a názory

9.1.2020

Lenka Šimková

Týden se pomalu chýlí ke konci. Co nabídne čtvrtek v Olomouci? Těšit se můžete na zajímavou přednášku, divadelní představení a v kině Metropol odstartuje přehlídka současného severského filmu.

KAM ZAJÍT?

14:00 / Poslední aristokratka / kino Metropol
16:00 / Právo starověkých říší / Knihovna města Olomouce
17:30 / Praktická rétorika / Nová Akropolis
17:30 / Scandi: Jít krást koně / kino Metropol
19:00 / Po stopách něžného muže / Divadlo Tramtarie
19:00 / Můžem i s mužem / Divadlo na Šantovce
20:15 / Scandi: Srdcová královna / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví Kate, vévodkyně z Cambridge (*1982), herečka Jana Nagyová alias Arabela (*1959), zpěvačka Lara Fabian (*1970) a herec Radim Fiala (*1971). Připomínáme si též 130. výročí narození jednoho z nejvýznamnějších českých spisovatelů Karla Čapka.

Svátek má Vladan

Pokud máte volné odpoledne, tak už ve 14:00 můžete zajít do kina Metropol, které uvede českou komedii Poslední aristokratka. Vstupenky za 70 korun koupíte tady. Knihovna města Olomouce pak chystá od 16:00 první přednášku nového cyklu besed, který se zaměří na historii práva. Na přednášce se dozvíte, jak k právu přistupovali v Mezopotámii, Athénách a Římě. Společné povídání bude proloženo úsměvnými případy ze soudních síní i předsíní. ;-)

V kině Metropol pak dnešním dnem startuje přehlídka současného severského filmu a už v 17:30 tak můžete zajít na snímek Jít krást koně, který je natočen podle stejnojmenného románu Pera Pettersona a stal se norským kandidátem na Oscara. Ve 20:15 je pak na programu dánský film Srdcová královna, který je jedním z nejúspěšnějších dánských filmů roku. Vstupné na filmy je 100 korun. 

A pokud před filmem dáte přednost divadlu, tak Tramtarie má také dnes od 19:00 na programu komedii Po stopách něžného muže. Příběh tří mužů, kteří se zoufale snaží porozumět ženám, je však natolik oblíbený, že na dnešní představení už téměř neseženete vstupenky. Můžete si je však s předstihem zajistit na některou z repríz. ;-) Na divadelní večer láká v nové sezoně také Divadlo na Šantovce, které v 19:00 uvede vtipné autorské představení Můžem i s mužem, které mimo jiné odpoví na otázku, co ženy dělají, když si myslí, že je nikdo nevidí.

Hezký čtvrtek!