Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: obnovení provozu hlásí Vědecká knihovna, Informační centrum i detašovaná pracoviště magistrátu

Tipy a názory

4.5.2020

Lenka Šimková

Prodloužený víkend je za námi a máme tady začátek nového pracovního týdne. Díky dalšímu státnímu svátku bude i tento o jeden den zkrácený. Poslední dva pondělky se nesly na vlně uvolňování vládních opatření, to další nás však čeká až příští týden. Co nám tedy přinese dnešní den?

Magistrát otevírá detašovaná pracoviště, funguje Infocentrum

Od dnešního dne budou pro veřejnost otevřena detašovaná pracoviště magistrátu v městských částech. Lidé, kteří bydlí v okrajových částech města tak nyní nemusí kvůli vyřízení nezbytných záležitostí do centra. Připomínáme, že do konce května je nutné zaplatit poplatky za odpad, takže pokud jste tak ještě neučinili, můžete nyní. Na detašovaných pracovištích lze platit hotově i kartou. Samozřejmostí budou zvýšená hygienická opatření, přesnou otevírací dobu poboček naleznete zde

Informační centrum v podloubí radnice začíná opět fungovat s prozatímní provozní dobou od 9 do 16 hodin a s nezbytnými bezpečnostními pravidly. Dovnitř mohou najednou pouze tři lidé s rouškou a musí dodržovat předepsané rozestupy.

Vědecká knihovna začíná fungovat v omezeném režimu

Dnešním dnem začíná opět fungovat také Vědecká knihovna v Olomouci. Provoz knihovny se bude uvolňovat postupně, v první fázi budou muset čtenáři počítat s omezením služeb a se zkrácenou provozní dobou. Ta je nyní v provozu od 11:30 do 17 hodin, dopoledne mezi 10:00 a 11:30 mají přístup do knihovny pouze senioři nad 65 let a držitelé ZTP. Knihovna nyní umožňuje půjčování knih určených k absenční výpůjčce, vracení knih a registraci čtenářů. Všechny vrácené dokumenty budou uloženy do třídenní karantény, teprve poté budou k dispozici dalším čtenářům. Veškerá aktuální pravidla provozu knihovny naleznete zde →

Divadlo Tramtarie zve na další představení

Divadlo Tramtarie dnešním dnem opět spouští několik online představení. Zakoupit virtuální vstupenky si tak můžete na komedie Po stopách něžného muže, Sex zadarmo nedostaneš i černou komedii Divoké historiky. V nabídce nechybí ani drama Na Větrné hůrce, poetický příběh Růže pro Algernon či pohádka pro děti O pračlovíčkovi. Jediné, co musíte, je koupit si vstupenku a představení si vychutnáte kdykoliv během daného týdne, tedy od dnešních 12 hodin do nedělní půlnoci.

Hezké pondělí!