Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: navštivte výstavu ve Vlastivědném muzeu nebo podpořte některou z restaurací

Tipy a názory

2.4.2020

Lenka Šimková

Čtvrtek je tady a s ním i pravidelná dávka denních tipů. Věděli jste, že i v těchto dnech se můžete podívat na výstavy ve Vlastivědném muzeu? Ne? Tak čtěte pozorně.. ;-)

Omezení volného pohybu

Už přes dva týdny platí v České republice omezení pohybu a další mimořádná opatření, která vydala vláda v souvislosti s šířením koronaviru. Opatření nyní platí minimálně do 11. dubna 2020. Lidé mohou nadále chodit do práce, na nákup, za lékařem, na nezbytné návštěvy rodiny a jinak se mají zdržovat doma. Veškerá omezení, která se přímo dotýkají života v Olomouci, pro vás podrobně sledujeme ZDE →

Které restaurace nabízí rozvoz a kde vám dají jídlo a pití z okna?

Vzhledem k omezením vlády souvisejícím se snahou zamezit šíření koronaviru, platí až do Velikonoc nouzový stav. Restaurace, hospody i kavárny byly nuceny zavřít, některé z nich však fungují v provizorním provozu, kdy nabízí prodej z okna, a nebo přišly s nápadem svá menu rozvážet. My pro vás máme pravidelně aktualizovaný přehled míst, kde v Olomouci dostanete jídlo, pokud se vám nechce vařit... A nejen, že si ušetříte čas, ale také podpoříte některou z olomouckých restaurací.. ;-)

Jak se udržet v kondici?

Patříte k těm, kteří několikrát v týdnu tráví svůj čas ve fitcentrech, na skupinových cvičeních či lekcích jógy? Tyto aktivity bohužel nyní nejsou možné, a to díky vládním opatřením ve snaze zamezit šíření koronaviru. Pravidelný pohyb však přispívá k posilování imunity a rozhodně je pro naše tělo prospěšnější, než když budeme tyto dny trávit na pohovce u nejrůznějších seriálů. Řada olomouckých fitcenter tedy sáhla k nouzovému řešení a nabízí online lekce. My jsme pro vás zjistili, které to jsou, a jak se v těchto dnech můžete udržovat v kondici. ;-)

Co takhle navštívit výstavu ve Vlastivědném muzeu?

Ano. Věděli jste, že i to v těchto dnech můžete? Vlastivědné muzeum v Olomouci je sice od 12. března kvůli vládním opatřením uzavřené, ale ani to vám nebrání v tom, prohlédnout si aktuální výstavy. Vlastivědné muzeum se totiž drží hesla, že když nemůžete do muzea, přijde muzeum za vámi. Z pohodlí domova se tak můžete podívat na Tajemné sochy Velikonočního ostrova, Tutanchamonovy válečné trubky, Excalibur krále Artuše a další zajímavosti. Vše najdete na stránkách muzea.

Nechybí ani pohádka na dobrou noc

Divadlo na cucky nezahálí a již nějakou dobu "uspává" malé diváky svými pohádkami na dobrou noc. Každý večer, přesně v 19:15, vás čeká živé čtení pohádek v podání herců a hereček z Divadla na cucky. Pohádku najdete na Facebooku divadla, kde jsou k dispozici k přehrání i předešlé pohádky. 

Hezký čtvrtek!