Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: koncertní smršť, Petra Janů i Médeia

Tipy a názory

17.10.2018

Autor: Lenka Šimková

Středa nám přináší nejen polovinu týdne, ale také spoustu zajímavých akcí. Dnes nás čeká doslova koncertní smršť - vybírat můžete hned ze čtyř různých koncertů! Chybět nebudou zajímavé přednášky a vypravit se můžete i do divadla.

Foto: kino Metropol

Vlastivědná společnost muzejní v Olomouci pořádá v Radeckého sále v 17:00 přednášku na téma 28. říjen 1918 v Olomouci. Přednáší PhDr. Milan Tichák. Ve stejný čas se ve Vědecké knihovně uskuteční přednáška Science To Go. Přednášejícími jsou studenti, doktorandi a mladí vědci, kteří pro svůj obor žijí a dokáží pro něj nadchnout i další. Více informací o přednášce se dočtete zde →

V Moravském divadle hrají od 19 hodin operetu Hledám děvče na boogie woogie. Příběh sleduje osudy pana Myšky, majitele firmy na výrobu sýrů Bernardýn, jeho konkurentky paní Dobrmanové, vyrábějící sýry Dobrman, a jejich rodinných příslušníků. Všichni jsou ubytovaní v hotelu U Veselého kamzíka, kde očekávají svatbu Marcely Myškové s Pavlem Zemanským. A vše se náhle zkomplikuje... Vstupenky koupíte tady →

Divadlo na cucky uvede ve stejný čas antikou inspirované dílo Médeia. Divadelní projekt je zpracováním jednoho z nejkrutějších příběhů lásky, zrady a pomsty, který byl kdy napsán. Dílo se antickou předlohou od Euripida pouze inspiruje, stěžejní otázka ale zůstala zachována: Jak se mohlo ztratit to, co dva lidé měli mezi sebou, kam zmizela jejich láska? Vstupenky za 150 a 220 Kč rezervujte zde, více informací o inscenaci se dočtete tady →

A milovníci hudby dnes budou mít skutečný svátek. V Olomouci se večer konají hned čtyři zajímavé koncerty. Už v 19 hodin vystoupí v kině Metropol Petra Janů se svou kapelou Amsterdam. Vstupenky na tuto jedinečnou rockerka na české hudební scéně koupíte v rozmezí za 450 Kč - 530 korun. 

V Jazz Tibet Clubu zahraje od 20 hodin Cotatcha Orchestra, což je šestnáctičlenný big band sdružující dvě generace vynikajících jazzových muzikantů z České republiky a Slovenska. Na koncertu navíc vystoupí s exklusivním hostem, nizozemským trombonistou Iljou Reijngoudem. Vstupenky v předprodeji seženete za 140-200 Kč, na místě budou k dostání za 180-250 Kč.

Blues Bar Garch bude ve 20 hodin hostit vynikajícího kytaristu a charismatického zpěváka. Paul Batto baví svým svérázným a emotivním podáním blues a gospelu diváky po celé Evropě již více jak 20 let a vy si jej můžete užít už dnes večer. Vstup je dobrovolný. A koncert vás čeká také v Bounty Rock Café, kde se ve stejný čas představí kapela Bluesberg. Za vstup zaplatíte 150 korun. 

A pokud si místo koncertu chcete užít trošku klidnější večer, tak můžete navštívit Kabaretní scénu Nabalkoně, kde vás čeká autorské čtení s Františkem Šmehlíkem. Ten zapůsobil před třemi lety na mladou čtenářskou obec svým hororovým debutem s názvem Temné znamení. Dnes ve 20 hodin můžete vyslechnout jeho autorské čtení složené nejen z hororových příběhů, ale také z nového románu a povídek jak satirických, tak vážných.

Veškeré akce, které se dnes konají naleznete v našem Kalendáři akcí.

Krásnou středu přejeme!