Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: jarní vítr ve skříni, Febiofest, adopce na dálku i XY 2018

Tipy a názory

19.4.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Čtvrtek bude plný událostí. Podívejte se společně s námi, kam a na co v Olomouci můžete zajít. Je opravdu z čeho vybírat!

Archa světel a stínů Archa světel a stínů Foto: Archiv pořadatele

Udělejte si pořádný vítr ve skříni a zbavte se přebytečných kousků. Přijďte si pro nové outfity a šiřte dál to, co už sami nepotřebujete. Jarní vítr ve skříni povane od 13:00 do 19:00 v Galerii U Mloka.

v 16:00 startuje XY 2018. Kultovní procházka vernisážemi se koná letos již počtvrté. Zaměří se tentokrát na tvorbu umělců z Bratislavy. Během odpoledne proběhne v šesti nezávislých galeriích sedm vernisáží současných umělců, kteří působí či působili na bratislavské umělecké scéně. Odpolední procházku završí večer tematický koncert a afterparty. Startuje se na Pekární 26.

V 17:00 se v přednáškovém sále Vědecké knihovny v Olomouci uskuteční přednáška o adopcích na dálku, které jsou směrovány do zemí Latinské Ameriky – Bolívie a Paraguaye, Peru a Ekvádoru. Přednášet bude vedoucí projektu Pablo Chacón Gil z Diecézní charity Plzeň. Vstup je volný.

Michael Petrus tvoří komiksy profesionálně již deset let. Je zakladatelem ilustrátorského studia profiKOMIKS i výtvarně technologického startupu Nanits, kterým přivedl komiksy k životu. Kromě komiksů se ale zabývá i vzděláváním a osvětou kreativních tvůrců a ilustrátorů u nás v republice. Dnes od 18:00 bude hostem Radka Holíka ve Vault 42. Vstupné je 100 korun, Vaulteři a studenti UP zaplatí 75 korun.

Slavnostní zahájení regionálních ozvěn festivalu Febiofest 2018 se koná v 19:30 v kině Metropol. Těšit se můžete na Archu světel a stínů. Debut Jana Svatoše vypráví příběh o lásce na první pohled a o odvaze čelit nástrahám neprobádaných končin, ale i společenským předsudkům a uměleckým konvencím. Projekce proběhne za účasti režiséra. Vstupné je 99 korun.

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři.

Hezký čtvrtek!

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941