Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: jarní Flora, běh pro Světlušku, přednáška kosmonauta Remka i dokument o Jařabovi

Tipy a názory

25.4.2019

Lenka Šimková

Před námi je čtvrtek. Co všechno nabídne? Tak třeba začíná jarní Flora a pořadatelé slibují, že bude stát za to. Dále jsou na programu divadelní představení, pokračuje AFO se zajímavým programem a nebude chybět ani noční běh.

KAM ZAJÍT?

09:00 / AFO Junior / Olomouc
09:00 / Jarní Flora / Výstaviště Flora
13:00 / Academia Film Olomouc 2019 / Olomouc
15:00 / Tvořivé odpoledne – Spojovačky DOT TO DOT / Knihovna města Olomouce
16:00 / In-line závody (Sídliště dětem) / DDM Rožnavská
17:00 / Křížová cesta z Orlice | Restaurování 2010–2018 / Arcidiecézní muzeum
18:30 / Václav Cigler a Michal Motyčka | Světlem / Mozarteum
18:30 / Noční běh pro Světlušku / Bezručovy sady
19:00 / Co jste chtěli vědět o víně, ale báli jste se zeptat / Divadlo na Šantovce
19:00 / Sluha dvou pánů / Moravské divadlo
19:00 / Prostři mě! / Divadlo Tramtarie
20:00 / Španělský večer – studio / Nabalkoně

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví houslový virtuos Pavel Šporcl (*1973), herec a divadelní ředitel Josef Dvořák (*1942), americká herečka Renée Zellweger (*1969) a americký herec Al Pacino (* 1940).

Svátek má Marek

Už dnes startuje jarní etapa mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc 2019. Hlavní květinová expozice v pavilonu A s názvem Strom života zavede návštěvníky do říše snů a fantazie, ve které se prolne krása květin se sklářským uměním. Další pavilony a venkovní prostory budou patřit veletrhu zahradní mechanizace Hortifarm či oblíbeným Jarním zahradnickým trhům. Brány Flory se otevírají v 09:00, zahájení proběhne v 10:00 na pódiu v pavilonu A. Podrobné informace o Floře, vstupném, ale i o tom, jak budou průchozí Smetanovy sady, se dočtete tady →

Také dnes pokračuje Academia Film Olomouc a opět nabídne řadu zajímavých přednášek a projekcí. Třeba už v 16:00 můžete zajít do kina Metropol na premiéru dokumentu Homo Academicus o amerikanistovi a emeritním rektorovi Univerzity Palackého Josefu Jařabovi. Na stejném místě pak od 18:00 proběhne přednáška kosmonauta Vladimíra Remka, který bude vyprávět o své cestě do vesmíru. Kompletní program na dnešní den, včetně sekce AFO Junior, naleznete tady.

DDM Olomouc zahajuje projekt Sídliště dětem a první akcí v rámci něj budou závody na in-line bruslích, které se od 16:00 uskuteční v areálu DDM na Rožnavské ulici. Za účast na závodech dostanou děti razítka na kartičky. Za vyplněné kartičky si pak na poslední akci vyberou některou ze zajímavých odměn. V 17:00 můžete zajít do Arcidiecézního muzea na komentovanou prohlídku výstavy Křížová cesta z Orlice | Restaurování 2010–2018. Tou návštěvníky provede její kurátorka Helena Zápalková. Pokud rádi běháte, nebo jen chcete pomoci dobré věci, tak by vám neměl uniknout Noční běh pro Světlušku v Bezručových sadech. Registrace a bohatý doprovodný program začne už v 18:30, závodníci pak vyběhnou ve 21:00 a vybrat si můžete z kratšího okruhu 3 km nebo z delšího okruhu 6 km. Startovné je 350 korun a výtěžek ze závodu poputuje v celé výši na konto Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu pomáhajícího nevidomým.

Večer nebudou chybět ani divadelní představení. Moravské divadlo uvede v 19:00 oblíbenou a známou komedii Sluha dvou pánů a poslední vstupenky koupíte tady. Divadlo Tramtarie uvede ve stejný čas komedii z naší mediální současnosti, jejíž děj je zasazen do prostředí reality show. Vstupenky na dnešní Prostři mě! jsou již bohužel vyprodané, ale koupit je můžete na některou z květnových repríz. V Divadle na Šantovce dnes místo divadelního představení můžete od 19:00 navštívit sommeliérský workshop s Petrem Hlávkou. Během večera se dozvíte například to, jak víno analyzovat, jak jej správně podávat či jak své láhve správně archivovat. Vstupenky koupíte tady. V kabaretní scéně Nabalkoně si pak od 20:00 můžete vychutnat španělský večer se studiem Nabalkoně, španělskou kytarou, na kterou Vám zahraje Martin Olšan, sangrií, poezií a tematickou hudbou :)

Krásný čtvrtek!