Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: houslový recitál, bruslení, Splašené nůžky i oscarový Parazit

Tipy a názory

20.2.2020

Lenka Šimková

Čtvrtek už dává tušit, že víkendové volno pomalu klepe na dveře. Ještě než ale začnete plánovat, co podniknete o víkendu, podívejte se, co přinese dnešní den v Olomouci. Málo toho totiž není.

KAM ZAJÍT?

08:00 / Den otevřených dveří / Waldorfská ZŠ a MŠ Olomouc
14:00 / Vlastníci / kino Metropol
17:00 / Houslový recitál sester Jasanských II. / Koncertní sál KEA
17:00 / Veřejné setkání - most na Masarykově třídě / Pedagogická fakulta UP
17:30 / 1917 / kino Metropol
19:00 / Kouzelník Hirošima / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Poslední noc s Claudií / Divadlo Tramtarie
19:00 / Evžen Oněgin / ZRUŠENO / Moravské divadlo
19:00 / Splašené nůžky / náhradní představení / Moravské divadlo
19:15 / Bruslení veřejnosti / Bruslení veřejnosti
20:00 / Parazit / kino Metropol
21:30 / Pina Brutal (HU): STRIP! / Divadlo na cucky

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí.

Narozeniny dnes slaví rockový zpěvák, skladatel, textař a kytarista Robert Kodym (*1967), módní návrhářka Blanka Matragi (*1953), atlet Jakub Holuša (*1988), modelka Cindy Crawford (*1966) a zpěvačka Rihanna (*1988).

Svátek má Oldřich.

Pokud máte volné odpoledne a zároveň máte rádi české filmové komedie, tak můžete už ve 14:00 zajít na Vlastníky do kina Metropol. Film popisuje schůzi společenství vlastníků jednoho bytového domu, kteří mají zcela odlišné představy, jak s domem naložit. A jak už je v anotaci s nadsázkou uvedeno, jde o "komedii pro ty, kdo to nezažili, drama pro ty, kdo tím žijí". Vstupenky koupíte tady. V 17:00 pak v koncertním sále Konzervatoře Evangelické akademie proběhne houslový recitál sester Jasanských, ve stejný čas můžete zajít také do auly Pedagogické fakulty na Žižkově náměstí, kde proběhne veřejné setkání k další etapě protipovodňových opatření v Olomouci. Zástupci podniku Povodí Moravy a zástupci města budou na setkání informovat veřejnost především o změnách, které přinese oprava velkého mostu na Masarykově třídě.

Pokud jste dnes večer měli na programu divadelní představení Evžen Oněgin v Moravském divadle, tak vás musíme zklamat. Z důvodu onemocnění v souboru činohry dochází ke změně programu a místo původně plánovaného Oněgina uvede v 19:00 Moravské divadlo inscenaci Splašené nůžky. Vstupenky zakoupené na původní představení zůstávají v platnosti, případně je lze vrátit v pokladně divadla do 28. února. Divadlo Tramtarie má ve stejný čas na programu bláznivou komedii Poslední noc s Claudií, která vypráví o tom, jak tři čeští outsideři omylem zachránili lidstvo před zkázou. V hlavní trojroli se představí Marek Zahradníček a poslední vstupenky koupíte tady.

Jestli si chcete spíš protáhnout tělo a trochu si večer zasportovat, tak můžete vyrazit na zimní stadion, kde bude od 19:15 probíhat bruslení pro veřejnost. Vstupné je jednotné 40 korun a brusle si nezapomeňte vlastní, ty se na stadionu nepůjčují. A zajít můžete dnes večer také na jeden oscarový snímek. Kino Metropol uvede ve 20:00 jihokorejský snímek Parazit, který letos překvapivě získal Oscara za nejlepší film uplynulého roku. Černá komedie sleduje chudou, ale mazanou čtyřčlennou rodinu, která se rozhodne infiltrovat do bohaté domácnosti byznysmena Parka. Co se může stát, když se setkají dva tak odlišné světy? To se dozvíte v kině. ;-)

Hezký čtvrtek!