Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: filmová nadílka i příběh Erica Claptona

Tipy a názory

3.8.2020

Jan Procházka

Je tu první srpnové pondělí. Jaké bude? Podle meteorologů nic moc. Ale i tak nás může čekat docela pěkný den...

Narozeniny dnes slaví herec Oldřich Vlach (*1941), publicistka Jana Klusáková (*1941), chirurg Pavel Pafko (*1940), dramatik a scénárista Tom Stoppard (*1937), herec Tom Cruise (*1962), hudebník Vince Clarke (*1960) a slovenský fotbalista Tomáš Oravec (*1980).

Svátek má Radomír

V srpnu nás čeká hned několik zajímavých (nejen kulturních) festivalů. Zatím ale panuje příslovečný klid před bouří. A tak si dnešní den či večer můžete zpříjemnit třeba pěkným filmem. A nebo se nechat pozvat do magického světa Erica Claptona? V Metropolu dnes promítají dokumentární film, který přináší divákům nevšedně intimní pohled na umělcův osobní život, kariéru, vzestupy a pády. "Celý dokument je věrohodný i díky tomu, že je doplněn o vyprávění samotného kytaristy a jeho blízkých sestavené z historických i nově zaznamenaných rozhovorů. Divákům se naskytne možnost nahlédnout do Ericova osobního archivu, ve kterém jsou videozáznamy z jeho nejlepších koncertů a ze zákulisí, domácí videa, soukromé fotografie, dopisy a osobní zápisky z Ericových deníků..." tvrdí se v anotaci a nemáme důvod nevěřit. Doporučujeme!

A hudební dokument vás čeká i v autokině u Šantovky. Tam promítají snímek Meky, který přiblíží životní příběh zpěváka Miro Žbirky.

Nabitý je i program Premiere Cinemas. Tam můžete zajít hned na několik novinek: filmový hit roku Havel, pokračování vinařské komedie 3bobule nebo hororový snímek Démon zatracení. A pokud jste děti neodložili do některého z četným příměstských táborů a na koupaliště je kvůli počasí vzít nemůžete, možná by je zabavil animák Velké dobrodružství malé pandy. 

Tak krásné pondělí!