Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 3.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: fake news, První zrádce a volný čas lze nově trávit v celém okrese

Tipy a názory

22.3.2021

Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je pondělí. Jaký bude start nového týdne v Olomouci? Podívejte se...

Narozeniny dnes slaví herečka a druhá manželka Václava Havla Dagmar Havlová (*1953), hudebník Karel Vágner (*1942), herečka Martha Issová (*1981) a americká herečka Reese Witherspoon (*1976).

Svátek má Leona a Lea

Zpřísněná opatření ohledně omezení volného pohybu sice zůstávají v platnosti až do konce nouzového stavu, přesto od dnešního dne dojde k drobným změnám. Nově mohou lidé chodit na procházky nebo sportovat v celém okrese, dosud to bylo možné jen na území obce. Sportovat bude nově možné bez roušky (při dodržení dvoumetrového odstupu od ostatních). Zákaz opouštět území okresu, na jehož území má člověk trvalý pobyt nebo bydliště, stále zůstává v platnosti, opustit okres tak můžete jen na základě čestného prohlášení

Vědecká knihovna chystá na dnešních 18:00 zajímavou online přednášku na téma fake news a dezinformace. Vzrušující nové informace, které se často objevují na sociálních sítích, chodí nám v řetězových e-mailech od přátel a zaplňují stránky nejen bulvárního tisku nemusí být vždy pravdivé, ačkoliv se na první pohled mohou zdát důvěryhodné. Jak se pohybovat ve světě přeplněném informacemi, jak si z nich vybrat "to pravé" a nepodlehnout manipulaci? Nejen na tyto otázky poskye odpovědi Kateřina Byrtusová Černohorská z Filozofické fakulty Univerzity Palackého. Přednáška proběhne zdarma online na platformě ZOOM (podrobnosti k připojení zde) a současně bude k vidění také na Facebooku.

Ve svém online programu pokračuje také kino Metropol, které na dnešních 20:30 chystá promítání snímku První zrádce. Nenechte si ujít strhující a skutečný příběh Tommasa Buscetty, prvního zrádce největší mafiánské organizace Cosa Nostra. "Klany sicilské mafie mezi sebou v osmdesátých letech nelítostně válčí o moc. Vláda si se situací neví rady, dokud se neobjeví první zrádce. Tommaso Buscetta poruší přísahu, popíše praktiky největší mafiánské organizace Cosa Nostra a pomůže soudci Falconemu dostat stovky jejích příslušníků za mříže. Brzy se ale začne schylovat k tvrdé pomstě. Strhující a realitě velmi věrný příběh člověka, který navždy změnil svět mafie."

Hezké pondělí!