Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: dvakrát talkshow a delší noční vycházky

Zprávy z regionu

23.11.2020

Jan Procházka

Je tu pondělí. Jaké bude? A jaký bude celý tento týden?

Narozeniny dnes slaví zpěvačka Heidi Janků (*1962), hudebník Jiří Stivín (*1942), zpěvačka Miley Cyrus (*1992), herec Franco Nero (*1941) a hudebník a olomoucký rodák Emil Viklický (*1948).

Svátek má Klement

Stačí málo, ale člověk má radost. Vzhledem ke zpomalení šíření koronavirové nákazy vláda rozhodla, že můžeme zůstat déle venku. Od dneška máme povolené vycházky od páté hodiny ranní až do jedenácté večerní. A pozor! Pravidla pro Socializaci se opět trochu rozvolnila. Z nepříbuzných dvojic už jsou opět šestice! Nově se také mohou konat svatby, pohřby, bohoslužby či uzavření registrovaného partnerství v počtu do dvaceti osob. 

Od dnešního dne je taky umožněn venkovní prodej vánočních stromků, kaprů a vánočních ozdob. Obchody budou moci mít otevřeno také až do 23 hodin a nově budou moci otevřít i obchody se zbraněmi a střelivem. Není to ovšem kvůli obraně před někým, kdo by vám chtěl sebrat vozík a připravit vás o vašich patnáct čtverečních metrů pro nakupování, je to kvůli jiné nemoci: africkému moru prasat a myslivcům, kteří nakažená zvířata už neměli čím střílet. Také se od dneška mohou konat divadelní představení a koncerty. Jen na ně nesmí přijít diváci. 

A teď už k dnešnímu programu. Především vám během dopoledne dáme vědět, jak to bude s letošními vánočními trhy. Také vás pozveme hned na dvě online talk show. Divadlo na Šantovce připravilo ve spolupráci s IKEM speciální díl své talk show „Na tahu“, kde jako host vystoupí legendární kardiochirurg Jan Pirk. "Těšit se můžete na živý přenos, ve kterém uslyšíte mnoho zajímavého ze života této významné persony našeho zdravotnictví. Prostřednictvím online vysílání budete mít také jedinečnou možnost zeptat se pana profesora na vaše dotazy," slibují pořadatelé. Pořad by měl být od 19 hodin přístupný na stránkách divadla.

A bavit se můžete i u talk show z foyeru Moravského divadla. Od 18:00 bude k vidění nový díl, který nese název Vše, co jste chtěli vědět o tancích a báli jste se zeptat. "Co obnáší funkce baletního mistra pro operu a operetu, vám prozradí Barbora Šanderová. Jak zachytit ladné křivky tanečníků, vám poví fotografka Tereza Hrubá. O tom, že se můžete věnovat baletu i se zdravotním znevýhodněním, vás přesvědčí Monika Globa. A čeká vás i speciální překvapení v podobě tajemného hosta. Moderuje Jana Posníková," představují pořadatelé. Akci můžete sledovat na facebookových stránkách Moravského divadla.

A na stránkách Divadla Tramtarie si od dnešního dne můžete vychutnat obnovenou premiéru inscenace Madisonské cesty. Ta měla totiž smůlu, že se trefila těsně před jarní etapu karantény a hrála se tak pouze dvakrát. Což by byla škoda, proto ji divadlo profesionálně natočilo a už dnes můžete vidět výsledek. 

Jaký bude týden

V pondělí začíná zdobení vánočního stromu před radnicí a také začíná charitativní prodej vánoční hvězdy. V úterý hrají hokejisté HC Olomouc v Litvínově. Ve středu se do škol vrátí závěrečné ročníky středních a vyšších odborných škol a konzervatoří a studenti na praxe, povolena bude i individuální prezenční výuka jeden na jednoho na základních uměleckých a jazykových školách. V případě vysokých škol bude možná praktická, laboratorní, experimentální či umělecká výuka posledních ročníků ve skupinách o maximálně dvaceti studentech a realizace individuálních studijních plánů studentů doktorského studia. V pátek hrají hokejisté doma, kde hostí Mladou Boleslav. Taky se koná online verze Noci vědců a v Lobsteru pokračuje škola vaření. V neděli (ta bude už první adventní) se rozsvítí vánoční strom na náměstí. Letos ovšem bez parády. A hokejisté hrají v Českých Budějovicích.