Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: demolice mostu na Masarykově třídě, zasedání zastupitelstva i Stařec a moře

Tipy a názory

6.4.2020

Lenka Šimková

Před námi je začátek dalšího týdne v režimu omezeného pohybu osob a dalších mimořádných opatření, která vláda vyhlásila v souvislosti se šířením koronaviru. Přečtěte si, jaký bude dnešní den a co všechno přinese... ;-)

Omezení volného pohybu

Od poloviny března platí v České republice omezení pohybu a další mimořádná opatření, která vydala vláda v souvislosti s šířením koronaviru. Opatření nyní platí minimálně do 11. dubna 2020. Lidé mohou nadále chodit do práce, na nákup, za lékařem, na nezbytné návštěvy rodiny a jinak se mají zdržovat doma. Veškerá omezení, která se přímo dotýkají života v Olomouci, pro vás podrobně sledujeme ZDE →

10. veřejné zasedání Zastupitelstva města Olomouce

Už dnes dopoledne od 9:00 bude probíhat jednání Zastupitelstva města Olomouce, a to prostřednictvím komunikace na dálku - systému, který umožní účast členů zastupitelstva na zasedání v reálném čase, bez jejich osobní přítomnosti v jednacím sále. Zasedání se bude konat pouze za účelem přijetí opatření souvisejících s řešením nouzového stavu a schválení právních jednání nezbytných k dodržení termínů nebo zabránění bezprostředně hrozícím škodám (např. nezbytná rozpočtová opatření). Zasedání Zastupitelstva města Olomouce bude opět možné sledovat online na této stránce.

Částečná demolice mostu na Masarykově třídě

Ačkoliv nouzový stav a související opatření proti šíření koronaviru ovlivnila negativně řadu stavebních firem a stavebních akcí, zhotovitelům protipovodňových opatření se daří pokračovat dál a dodržovat všechny slíbené termíny. Dnes tedy bude zahájena demolice poloviny mostu na Masarykově třídě. Po dobu demolice, přibližně jeden týden, bude most pro chodce zcela uzavřený. Náhradní trasa pro pěší povede ulicemi Dukelská, Praskova, Wanklova, Gorazdovo náměstí, Komenského a Husova.

Stařec a moře v podání Divadla Tramtarie

Mezi jednu z nejúspěšnějších inscenací Divadla Tramtarie patří inscenace Stařec a moře, kterou však už dva roky divadlo nemá ve svém repertoáru. Adaptaci novely Ernesta Hemingwaye v režii Vladislava Kracíka můžete exkluzivně vidět v rámci projektu #kulturazije už dnes v 18:00 na Mall TV. A jedna zajímavost - inscenace Divadla Tramtarie je jedinou českou divadelní adaptací životního díla amerického spisovatele Ernesta Hemingwaye, který je držitelem Nobelovy ceny za literaturu. ;-)

Otevřené sběrové dvory

Od dnešního dne se v Olomouci opět otevřou sběrové dvory. Dva slouží obyvatelům města, jeden podnikatelům. Technické služby města Olomouce tím vycházejí vstříc požadavkům Olomoučanů a také se snaží zabránit vzniku černých skládek. Sběrové dvory se otevřou ve standardní otevírací době od pondělí do pátku. V sobotu a neděli bude zavřeno. Dvory budou uzavřeny také o Velikonocích a během státních svátků 1. a 8. května.

Hezké pondělí!