Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: baroko, Mečiar i nesmrtelné Dědictví

Tipy a názory

16.7.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Víkend je za námi a čeká nás pondělí. Jaké bude v Olomouci? Zajít můžete na tradiční barokní slavnosti a na své si přijdou i filmoví fanoušci.

Ilustrační foto

Foto: Jan Procházka

Film Mečiar, který dávají ve 14:00 v kině Metropol, je zpovědí mladé režisérky Terezy Nvotové o Vladimíru Mečiarovi a o vlivu, který měl tento politik na slovenskou společnost a na život jí samotné. 

Pokračují také oblíbené barokní slavnosti. Tentokrát je na programu L´Amor non ha legge císařského vicekapelníka Antonia Caldary. Je zajímavým dokladem o prolnutí životní situace moravského aristokrata a patriota Johanna Adama Questenberga do uměleckého díla předního italského barokního skladatele. Večer začíná už v 18:30 welcome drinkem, pak si můžete užít operu a poté se ještě vydat třeba na noční prohlídku Sarkandrovy kaple a kostela sv. Michala.

Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Legendární film Věry Chytilové, který není třeba více představovat. Pokud toužíte alespoň na chvíli po návratu do devadesátek, nebo si jen chcete odpočinout v kině u pohodového českého filmu, vyrazte ve 20:00 do kina Metropol. Vstup je 85 korun.

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři.

Hezký den!