Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 17.7 °C

Dnešek: Želary i Dan Bárta a Illustratosphere

Tipy a názory

15.4.2024

Lenka Šťastná

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Podívejte se, co všechno přinese začátek pracovního týdne v Olomouci...

Kam zajít?

18:30 / Budoucí lokální hvězda Hochman hraje bývalou globální hvězdu Thunberg / Divadlo na cucky
19:00 / Kabaret Nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie
19:00 / Želary / Moravské divadlo
19:00 / Dan Bárta & Illustratosphere / kino Metropol
20:00 / White Plastic Sky / Telegraph

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

V Divadle na cucky vás už v 18:30 čeká humorné divadlo z dob klimatického rozvratu s poněkud komplikovaným názvem Budoucí lokální hvězda Hochman hraje bývalou globální hvězdu Thunberg. Jaká bude Hochmanova one man show? To zjistíte večer v divadle. 

V 19 hodin pak láká Moravské divadlo na taneční drama Želary. Příběh o zvláštním vztahu ze strachu, z obav a nedůvěry, ale i z lásky tmelené společným úsilím přežít, se stal silným námětem pro osvědčený tvůrčí tandem choreografky Hany Litterové a skladatelky, zpěvačky a cimbalistky Zuzany Lapčíkové. Jedná se o vůbec první tanečně dramatické nastudování tohoto díla, k němuž obě dámy vytvořily vlastní libreto a Zuzana Lapčíková zkomponovala hudbu pro celý orchestr. 

Divadlo Tramtarie má ve stejný čas na programu megahit Kabaret nahatý Shakespeare, ale pokud jste si včas nestihli zakoupit vstupenky, tak vás nepotěšíme. Dnešní inscenace je beznadějně vyprodaná, stejně tak další dvě reprízy. Nezbývá, než si počkat na program Shakespearovského léta.. 

Do kina Metropol se dnes v 19 hodin můžete vydat na tour Dana Bárty se skupinou Illustratosphere. Nezaměnitelný hlas s vynikající technikou zpěvu, texty pohrávající si s půvabem češtiny a prvotřídní hudebníci: to vše dává vzniknout písním vzlétajícím nad tuzemský standard populární hudby, které okouzlují posluchače napříč generacemi i hudebními žánry již více než dvacet let.

Hezké pondělí!